lördag 15 februari 2014

"Konstiga grejer som grinar oss jäkligt illa emot idag"

(Andreas Johansson. FOTO RICHARD HIMBERG/ARKIVBILD)

SSK kändes starka och kom till Karlskoga med tre raka segrar i ryggen. Där tog det stopp och slutade med ett ras (3-7), trots att det bara skiljde ett mål lagen emellan efter två perioder:

– Jag var besviken, riktigt besviken, säger SSK-tränaren Andreas Johansson.


Men matchen började som sagt helt okej ändå för Sportklubben – spelmässigt vill säga:

– Första perioden är ju vi bättre än dem i fem mot femspelet, vi släpper bara till sju skott på mål i första, konstaterar Andreas Johansson, innan han fortsätter

– Sedan gör de ett mål i power play där då deras kille (Martin Sandgren) får tio minuter för diving men ändå lyckas man (domarna) samtidigt ta en tvåa på Freddan Andersson. Det var ett helt horribelt domslut.

Vad hände?
– Han (Sandgren) åker bara rätt in i Freddan och slänger sig. Då tror domarna att Freddan har gjort någonting. Han söker upp honom som de gör ofta, Karlskogaspelarna. Och slänger sig. Då åker Freddan på en tvåa som skadar laget – för då åker han (BIK:s Sandgren) på en personlig tia och de får pp och gör mål, säger SSK-tränaren upprört innan han minns vidare:

– Så första perioden var jag väldigt nöjd med spelmässigt. Vi var bättre än dem, vi skapade mer och var bra. Andra perioden var en ganska jämn period – nu låter jag som en dålig förlorare men det här är fakta bara – då åker (Jacob) Dahlström på en konstig utvisning också. Han är framme på en retur, fast han hugger inte på målvakten, blir omkullbruten och då åker han, Dahla på en tvåa också. De gör mål på den med, så det var såna konstiga grejer som grinar oss jäkligt illa emot i dag.

Men. Det var inte enbart målen emot när BIK fått pp som sänkte SSK som ju faktiskt var med, hade 2-3 efter två perioder i en (enligt Johansson) jämn match. Läge och chans att vända och vinna fanns. Men SSK tog den inte.

– Det känns som vi har tryck på dem men sedan fjärde målet är lite billig mål. Och sedan är matchen över mer eller mindre. Det rinner iväg lite grann, tyvärr gjorde det det.

Varför var fjärde målet billigt menar du?
– Nämen det var ett skott som slank emellan benen lite enkelt på Andreas.

Det var hans debut i SSK tröjan, så det blev en tuff start för honom i med sju mål i baken?
– Ja det är klart att det är det. Men första tre målen kan han inte göra någonting åt. Sedan det fjärde ska han ta, men sedan har ingen hjälp överhuvudtaget på de tre sista och det är jag ruggigt irriterad över. Man spelar alltid klart matchen!

Vad sa du till spelarna om att de vek ner sig?
– Det vill du inte veta!

Men du skällde på dem eller?
– Nej men jag var besviken, riktigt besviken. Men nu är det så här att vi har vunnit tre raka, vi har gjort en budget på poäng och fick resultat med oss idag så vi är fortfarande med i matchen. Vi kommer inte vinna alla de tio resterande matcherna. Det visste vi, så vi får lära oss av det här och hoppa på tåget igen då.

Ja, Troja Ljungby förlorade också så luckan på nio poäng ner dit består?!
– Jamen jag kollar bara uppåt!

Men nog måste det vara skönt att känna att ni har en rejäl lucka neråt också?
– Ja men det har jag aldrig varit orolig för. Vi har gjort en pakt om att ta sjundeplatsen och vi vet hur många poäng vi behöver för att göra det och vi ligger på budget så här långt.

Har du ärligt inte varit orolig ens i början?
– Nej, nej för redan i första matchen såg jag hur killarna hade potential.

Uppåt är det fortsatt sju poäng?
– Ja där hände ingenting, det var helt stiltje så det är tur då. Hade vi vunnit idag så hade det varit fyra poäng, nu är det fortfarande sju poäng men det är många poäng kvar att spela om.

Det jobbiga nu är ju dock att det inte räcker med att vinna. De ovan måste förlora. Vad är oddsen att ni ska ha sånt flyt att de andra förlorar så att ni kan gå om dem?
– Ah men när det var elva matcher kvar då räknade jag på alla lag som var framför oss till sjunde platsen, vilka matcher de hade kvar. Vilka de skulle möta, vilka vi skulle möta och lite så. Sedan räknade jag ut kalkyler på hur många poäng alla skulle ta och då kom jag fram till en siffra som vi behövde ta på de elva matcherna, alltså utav 33 poäng. Det var innan Karlskrona matchen och sedan vann vi över Karlskrona, vi vann över Timrå och över Troja Ljungby, alltså tre raka, sedan fick vi stryk idag. Men vi ligger med, vi är med enligt kalkylen och vi tror fortfarande att den håller. Tar vi de poängen så kommer vi att greja det.
Inga kommentarer: