fredag 28 februari 2014

Silly season DIF - Emil Lundberg går från Asplöven till DIF

(Emil fotad i SSK-tröjan förra säsongen. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Värvningskarusellen i HockeyAllsvenskan gick på högvarv även under torsdagen.

Djurgården tillhör ändå de mer modesta lagen. I går tog man in backen Marcus Högström från Almtuna, under torsdagen värvades forwarden Emil Lundberg från Asplöven.


-Emil är ung och lovande. Han är en stor och stark spelare och har en förmåga att vinna närkamper. Han blir nyttig i de här täta matcherna med slutspelskaraktär som det är nu. Han har också producerat en del poäng i Asplöven efter ett tungt år i fjol i Södertälje, säger Djurgårdens sportchef Challe Berglund i ett pressmeddelande.
Emil Lundberg har Strängnäs som moderklubb men har framför allt fostrats i SSK. Där gick det bra första A-lagssäsongen och sådär under den andra. Det blev sedan flytt till Asplöven där 20-åringen tagit jättekliv spelmässigt och dessutom gjort 21 poäng på 45 matcher under den pågående säsongen
Så här säger han själv om kontraktet som gäller säsongen ut

- Det är en riktigt bra dag i dag. Det här ska bli jätteroligt. För mig har det varit som en dröm att spela i Djurgården. Hela familjen är djurgårdare, de är helt galna. Men det här var inget jag trodde för några dagar sen. Jag hade räknat med att ha två matcher kvar för säsongen. I morgon får jag ta farväl av grabbarna ( i Asplöven), kolla på matchen och sen bara köra. Så är det i den här branschen.
Emil Lundberg kommer inte spela mot Asplöven under fredagen utan ansluter som han själv nämner efter matchen.

Inga kommentarer: