torsdag 27 februari 2014

Skellefteå var numret större

(FOTO JESPER ZERMAN)

AIK - Skellefteå 2-6  (1-2, 1-2, 0-2)

Matchen:  MMM
Målvakterna: Alexander Hamberg, AIK 76,47 % samt  Niklas Lundström, AIK  81,81 % och Markus Svensson, Skellefteå 88,88%
Publik:  4 137
Domare:   Morgan Johansson, Tobias Björk


(FOTO JESPER ZERMAN)

BÄST I AIK
MMM  Mark Hurtubise, f
MM  Oscar Steen, f
Oscar Ahlström, f

BÄST I SKELLEFTEÅ:  Oscar Möller, f

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1 (01.08) Pierre Edouard Bellemare (Bud Holloway, Oskar Sundqvist).
0-2 (02.57) Oscar Möller (Melker Karlsson, Johan Alm)
1-2 (16.42) Mark Hurtubise (Victor Ahlström, Fredrik Svensson)

(Måljubel efter 2-2. FOTO JESPER ZERMAN)

 ANDRA PERIODEN          
2-2 (05.39) Oscar Steen (Michael Nylander, Christopher Aspeqvist)
2-3 (10.35) Oscar Möller (Joakim Lindström, Melker Karlsson)
2-4 (16.22) Oskar Sundqvist (Bud Holloway, Pierre Edouard Bellemare

TREDJE PERIODEN
 2-5 (11.18) Pierre Eduoard Bellemare (Arvid Lundberg)
2-6 (18.14) Joakim Lindström (Viktor Arvidsonm Oscar Möller)

SKOTTEN I MATCHEN: 18-28 (6-10, 7-7, 5-11)

(Hamberg inledde i mål...FOTO JESPER ZERMAN)

UTROPSTECKNET!
Aj aj aj Adam Pettersson laddade på allt han hade och träffade sin lagkamrat Jimmie Ericsson på foten (tyckte vi här i hastigheten) Stackars Jimmie hade svårt att ta sig till båset o hade problem när han skulle av isen nu i periodpausen. Adam får göra bot i minst en månad eller någo för at blidka sin skadeskjutna lagkamrat. Det gick för övrigt bra med Jimmie ändå, var tillbaka i spel tredje perioden.

FRÅGETECKNET?
Hur kommer de fyra nya att passa in i laget. Jag hade hoppats få se någon i aktion men papper på Migrationsbyrån för de två Nordamerikaner och långsam hantering av förbundet av svenskarnas papper gjorde att det dröjer.  En annan sak jag undrar över är ju varför just Per Svensson? Inget ont om honom men skulle jag ta någon från Almtuna så hade jag tagit Daniel Hersson Fredrik Vestberg, Tobias Hage…eller så hade jag ringt SSK och signat Jason Gregoire som nu hamnar i Rögle.

(...Niklas Lundström spelade tredje perioden. FOTO JESPER ZERMAN)

NOTERAT:
Starten på matchen blev till en repris av när lagen möttes senast på Hovet. Den gången gjorde Skellefteå 1-0  och 2-0 inom loppet av 3.25  (0-1 vi 01.26 och 0-2 vid 03.25) . Den här gången gick det ännu fortare då Pierre Eduoard Bellemare gjorde 1-0 efter 1.08 och Oscar Möller noterades för 2-0 efter 2.57. Alexander Hamberg stod i mål förra matchen liksom i den här.

AIK  kom till spel utan sina fyra nyförvärv. Det var dessutom rejält trångt på skadelistan: Daniel Larsson, Patric Blomdahl, Daniel Josefsson, Jonathan Andersson, Theo Lennström, Fredrik Carlsson och Björn Melin fanns alla uppsatta där.

Det var lite repris över AIKs reducering också. I förra matchen kom rediceringen till1-2-målet 17.38 in i första då Oscar Steen reducerade. Den här gången var det Mark Hurtubise som fick på en elegant träff och skickade upp pucken i nättaket.

(FOTO JESPER ZERMAN)

Det var dock en stor skillnad på förra matchen och den här. Förra mötet såg AIK hopplöst körda ut, nu var det känslor, gruff och en helt annan intensitet i spelet från Gnagets sida. Och AIK var bättre än antalet gjorda mål visar, hade ett par tre chanser till som med lite tur hade blivit mål.

I andra bröt dessutom Oscar Steen repriseringen då han åkte fram och helt sonika lyfte in 2-2 bara 5.39 in i andra (förra mötet mellan lagen på Hovet slutade ju 1-4).Sedan vaknade Skellefteå och var klasser bättre. Vinst 2-6.

 Det var väldigt nära att junioren Johan Sellerstrand fick göra sitt första SHL mål i sin andra SHL-match. Det blev lite snävt vid första stolpen men var riktigt nära.

(Nilssom har nummer 10 numera. FOTO JESPER ZERMAN)

 OCH SÅ EN SAK TILL:
Marcus Nilsson har bytt spelarnummer, från 69 till 10.  Jag skulle kolla varför men glömde… får ta det sedan. Men den här kvällen bars 69 av junioren Johan Sellerstrand så jag gissar att någon av de nya ska ha 69.

(FOTO JESPER ZERMAN)

Citatet:   
”Vi må vara få men vi visar hjärta, dags för spelarna att visa smärta”
(Banderoll i klacken)

LAGUPPSTÄLLNINGAR o HIGHLIGHTS hittar ni här 


Inga kommentarer: