tisdag 18 februari 2014

Tung förlust och rejält uppförsbacke i SSK:s playoffjakt

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det blev förlust hemma för SSK, mot Malmö. Inte så konstigt egentligen då gästerna tillsammans med Västerås är seriens hetaste lag och har vunnit mycket på slutet.

Nu såg jag inte matchen, men enligt rapporter från LT (brukar alltid stämma) så hade SSK mycket av spelet och borde ha avgjort i andra perioden.


Så blev det inte och det verkar ha varit en del samverkande händelser på slutet som ställde till det i form av tagna utvisningar som (i alla fall enligt SSK) inte var berättigade, domaren som missar att ta given utvisning när Malmö hade sex utespelare på isen (medgav till och med MIFs spelare) och så ett mindre bra byte samtidigt som Malmös Frederik Storm just stormar fram och gör segermålet (3-2).

Förlusten – i kombination med att Mora tog två poäng mot Asplöven - gör att SSK nu har nio poäng upp till play off.  Jag såg att många skriver av chanserna till topp sju helt nu och visst ser det tufft (om än inte omöjligt) ut nu då SSK har fyra lag mellan sig och sjuan Mora. Det innebär ju att även om SSK vinner så måste ju samtliga dessa fem lag förlora för att ett avancemang upp till sjunde platsen blir av och då kommer det krävas väldigt mycket tur med resultaten.

Nu har ju SSK-tränaren Andreas Johansson sin uträkning, som han berättat om i bloggen ett par gånger, senast i lördags och där ingick (lite märkligt kan jag tycka) en trea mot starka Malmö. Så den trean måste hämtas in mot ett motstånd han inte räknat med att SSK ska slå om kalkylen ska hålla. Frågan är vilket av de resterande lagen i spelschemat (Björklöven, Oskarshamn, DIF, Almtuna, Västerås och Asplöven) som det är. Jag gissar på VIK och DIF… men det är bara en gissning.

Så här sa Andreas Johansson på presskonferensen (som jag såg hos SSKöveralltalltid) om poängjakten:
 - Det försvinner mer och mer chanser och jag hade räknat med att vi skulle vinna den här matchen. Nu måste vi vinna en match jag inte hade räknat med om vi ska lyckas. Det blir svårt men är inte omöjligt, sade Johansson.

Som även analyserade sista målet så här:
-Vi åker och byter när de avgör

Samt på en fråga från Länstidningens Andreas Hansson förklarade Phil DeSimones låga speltid senaste tiden (fick dock spela mer nu) med orden:

 Han har inte varit het, då spelar man inte. Det är en hockeybaserad prestation som avgör om han spelar eller inte. Hade han varit stjärnspelare hade han gjort 20 mål och 20 assist då hade det varit halleluja, i min bok.

Om jag (Marie alltså) tror att SSK klarar play off? Tveksamt och tufft om än inte omöjligt. Nio poäng är inte omöjligt att ta in med 18 pinnar kvar att spela om men det är just att det är så många lag framför som måste ha en formsvacka som ställer till det. Visst några möter och tar poäng av varandra då också men det känns som det är lite för många lag att passera även om jag gärna har fel där.


Jag hoppas, även om Johansson bara vill titta uppåt, att man ändå har koll neråt och fortsätter hålla ångan uppe även om play off börjar se avlägset ut. Det är bara nio pinnar  ner till Troja och inga lag emellan att ha som buffert alternativt ska passeras så ett par segrar till för att täppa till luckan stenhårt känns nödvändiga.

Inga kommentarer: