måndag 17 mars 2014

Djurgården tog initiativet men AIK vände och vann

(FOTO: DANIEL PETTERSSON)
AIK- DIF 2-1 (0-1, 0-0, 2-0)

Matchen: MM
Målvakterna: Daniel Larsson, AIK 96,00 % och Adam Reideborn, DIF 93,10 %
Publik:  8 094 = fullsatt.
Domare: Patrik Sjöberg och Mikael Nord


BÄST I AIK
MMM Daniel Larsson, mv
MM Mattias Janmark, f
M Brett Carson, b

BÄST I DIF
MMM Robin Norell, b
MM Adam Reideborn, mv
M Michael Holmqvist, f

(DIF-jubel efter 0-1. FOTO: DANIEL PETTERSSON)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1 (09.32) Michael Holmqvist (Marcus Högström, Jens Jakobs) Spel 5 mot 4.

ANDRA PERIODEN
-

(Brett Carsson har precis gjort 2-1. FOTO: JESPER ZERMAN)

TREDJE PERIODEN
1-1  (02.41) Jordan Hendry (utan assist)
2-1 (10.33) Brett Carson (Derek Joslin, Oscar Steen)

 
 (Jordan Hendry drar igång vändningen.. FOTO: JESPER ZERMAN)

SKOTTEN I MATCHEN:  29-25 (8-9, 14-10, 7-6)

UTROPSTECKNET AIK!
Jordan Henry! Satt just och funderade på vad AIK:s nyförvärv hade gjort i sin första match för klubben - egentligen - när han drog till med ett slagskott som hette duga från blå. Gick som en laserstråle genom varmt smör. Smack bara så var det 1-1 och nytt liv i matchen i allmänhet och AIK i synnerhet

UTROPSTECKNET DIF!
Robin Norell! Vilken brytning han stod för i mitten av första när Mattias Janmark kom speedandes på väg mot en kvittering. Den endast 19 år unga backen spelade moget och stabilt. Kvalserienerver? Derbynerver? Vad är det för något?

 FOTO: JESPER ZERMAN)

FRÅGETECKNET AIK?
Hur gick det med AIK:s nyförvärv Akim Aliu egentligen? Han hamnade lite fel i en närkamp och skadade knäet. Magnetröntgen väntar. Känns väl sådär för AIK. Enligt uppgift fick även ett Brett Carson en smäll mot skallen i slutet av matchen. Just den sistnämnda uppgiften – om Carson - är jag lite osäker på och jag hann tyvärr inte göra en grundlig koll på den så ta den med en nypa salt än så länge!!

( FOTO: JESPER ZERMAN)


FRÅGETECKNET DIF?
Djurgården stod emot det mesta – utom när AIK:s transatlanter tog fram kanonerna och slagbombade på med skott. Då kom målen. Vet inte om det spelat roll om Timmy Pettersson och/eller Nils Andersson varit med men något drag måste DIF komma på där annars lär det stå många och ladda resten av kvalserien.

(FOTO: DANIEL PETTERSSON)

NOTERAT:
Det är 25 år sedan AIK och DIF senast möttes i en match på Hovet. Micke Holmqvist blev först med att näta i ”derbycomebacken”. Han styrde – som så många gånger den här vintern – in ett mål i pp från sin favoritposition där nere vid motståndarmålvakten. Den borde AIK haft bättre koll på.

(FOTO: DANIEL PETTERSSON)

Spelarna hade bra koll på sina känslor, var heta, täta närkamper men ändå bibehållet humör – ända fram till slutet av första då rann det över hos några spelare efter en situation nere vid AIK-målet.

( FOTO: JESPER ZERMAN)

Blodvite uppstod även när Djurgårdsbacken Andreas Englund fick upp klubban i ansiktet på Christian Sandbergs ögonbryn. Blev 2+2 för Englund och alltså rejäl chans för AIK att kvittera. Men det pp:et… lämnade en del att önska. Gnaget pepprade visserligen Djurgårdsmålvakten Reideborn under framför allt de två första minuterna i överläget men några mål blev det inte.

AIK såg inte helt samspelta ut. Såg även lite ängsligt ut. Lite märkligt. Hur DIF spelar har man ju kunnat kolla in hela vintern, på hemmaplan under både matcher och träningar, så det borde man ha koll på och vara förberedda på. Kanske var det ovanan att föra matcher som spelade in men AIK var lite tvåa på pucken lite väl ofta i framför allt första och andra perioden.

 (FOTO: DANIEL PETTERSSON)

För Djurgårdens del så hade man initiativet och tappade. Eller snarare gav bort det. DIF kunde lätt ha dunkat in ett par tre mål till i de två första perioderna när AIK mest såg ängsligt och oorganiserat ut men Djurgården blev allt mer passiva samtidigt som AIK växte och när Gnaget fick in sin snabba kvittering i tredje satte Hendry sitt lag i förarsätet. Där har DIF en del att jobba med. Henrik Erikssons mindre smarta utvisning för kneeing som bäddade för AIK:s segermål går ju inte heller under kategorin smarta val. Mer tanke där trots känslor inombords är ett måste.

 (FOTO: DANIEL PETTERSSON)

OCH SÅ EN SAK TILL:
Micke Nylander var inte ens ombytt för AIK. Om det berodde att han inte platsade eller om det var en skada/sjukdom låter jag vara osagt men med alla nyförvärv på plats så har AIK plötsligt en riktigt bra konkurrenssitation.

När det gäller Djurgården var ju Timmy Pettersson och Nils Andersson inte ombytta. Att Pettersson inte var helt hundra i kroppen, var nog känt men att inte Andersson kom till spel var anmärkningsvärt. Han twittrade förvisso” Tyvärr inte helt redo för matchspel. Är väldigt nära nu. Spelar dock ingen roll så länge vi vinner”. Men jag tror DIF hade vunnit på att ha honom med – om inte annat så i pp.   

(FOTO: DANIEL PETTERSSON)

Citatet
”Jag sviker laget”
(Djurgårdsforwarden Henrik Eriksson var hård mot sig själv efter att AIK kunde avgöra med honom själv på utvisningsbänken för en klumpig kneeing)

(FOTO: JESPER ZERMAN)

LAGUPPSTÄLLNINGAR: hittar ni här   Sammandrag, klipp och highlights finns här:

 Här har även ni inslagen jag gjorde åt Viasat inför matchenInga kommentarer: