lördag 1 mars 2014

"Jag är glad för all istid jag får"

(Andreas Englund, juniorback men spelar som om han vore ordinarie. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

De flest förväntade sig ett målkalas mot Asplöven som släppt iväg en hel drös med spelare. Det blev det inte. Det blev seger men med nöd och näppe.

– Det kändes som en bra match ändå. Vi gör det vi ska och vi vinner matchen, konstaterar Andreas Englund och fortsätter:


– Vi måste vara ödmjuka inför alla lag, det spelar ingen roll vilka vi möter, vi måste göra vårt allra bästa ändå. Men jag tycker att även om de hade press då och då så hade vi bra koll på det. Vi hade fint stöd från läktarna också så det bar oss framåt.

Var det frustrerande när tiden gick och målen inte kom?
– Äh jag tycker att vi har ett bra lugnt i gruppen ändå.  Målen kommer efter ett tag, det är bara jobba på så kommer de

Fansen på ett fullsatt Hovet var inte lika säkra. För även om Djurgården hade det mesta av spelet och pepprade på Joel Lassinantti allt vad man orkade så stod Asplövenkeepern i vägen eller tog det mesta.

Djurgården hade dessutom pucken inne två gånger men fick målen bortdömda på grund av spelare i målgården. Man hade även en puck som gick via ramen, Lassinanttis rygg och ut:

– Det är svårt att se vad som händer men de har bra koll när de videogranskar så det är väl rätt dömt får man hoppas, säger Andreas Englund förtröstansfullt.

Häromdagen hade han sällskap av fyra juniorbackar till under match. Mot Asplöven var det ”bara” fyra av Djurgårdens sju backar som var födda 1993 eller senare.  

– Det har känts bra ändå under serien. Man får bara kliva in och göra sitt bästa. Från början har man inte så höga förväntningar på sig när man kommer in och då är det bara att kliva fram och visa vad man går för.

Nu får du köra som om du vore ordinarie back ju?
– Ja det är skitkul och jag är glad för all istid jag får och jag ska fortsätta göra mitt bästa. Alla kliver ju in för att göra just sitt bästa och för att bidra till laget. Man gör sitt bästa för laget hela tiden bara.

Har du varit nervös över huvud taget?
– Ja det har jag varit inför matcherna, det får jag medge att jag har varit. Men det hör till tycker jag. Det sitter i en liten stund men sedan när man kommer in och köra lite så släpper det. Det är kul att man har fått förtroende i flera matcher, det är kul att det funkar. Jag försöker spela mitt spel och göra det som jag är bra på och hittills har det fungerat bra. När man kommer upp ska man göra sitt bästa och det man själv är bra på, det är därför man är upplockad

 Ni har haft matcher där fem av sex backar varit juniorer, hur har snacket gått er emellan då?
– Jag tycker inte att det är så stor skillnad…

Det finns ingen äldre rutinerad att luta sig emot då?
– Nej Lidas (David Lidström) och Sam (Lofquist) får var de rutinerade rävarna då…

Ibland har det varit Sam ensam?
.-Ja men det har fungerat bra ändå. Det är klart man tänker på att vi är fem juniorer men är vi det så måste vi kliva in och göra vårt bästa då med och göra jobbet. Tillsammans.

Nu återstår en omgång av HockeyAllsvenskan den här säsongen. Eftersom BIK Karlskoga vann hemma mot Karlskrona under lördagen hålls dramatiken vid liv in i sista omgången.

Djurgården, som har två poäng fler än BIK, möter då playoffklara Rögle borta medan BIK tar åker på bortamatch mot Troja Ljungby som sedan ett tag tillbaka är klara för kvalspel nedåt, det vill säga för att hålla sig kvar i HA.

Vad blir viktigast mot Rögle tror du?
– Nämen det är bara att kliva in och spela mot Rögle som vi har gjort i de senaste matcherna se till att ta dem poäng som vi behöver där så vi går till kvalserien.

Det är en tuff match?
– Absolut men det ska inte stoppas oss tycker jag, slår Englund fast.

En lite kul detalj under matcherna nu när det är många unga backar med är att Stefan Nyman, backcoachen, är väldigt livlig och med under matcherna då han gestikulerar, ropar instruktioner och liksom försöker fjärrstyra backarna från bänken.

– Han är på och påpekar detaljer som man gör bra och även när man gör bra saker. Det tycker jag han gör jättebra. Jag gillar hans sätt att leda.

Han står där och dirigerar som en trafikpolis – berättar han hur ni ska åka också eller?
– Ja nästan, ha, ha. Nä men han vill ju vårt bästa, ger oss de tips vi behöver och hittills har det ju hjälpt. Det funkar bra.

Hinner du lyssna på vad han skriker?
– Ja en del hör man ute på isen sedan får man feedback i båset också.

Vad säger han mest?

– Han är mycket inne på att man ska vara på rätt sida, det är väl det han styr is oss på. Det är mest smådetaljer som han vill att vi ska rätta till. Det ska bli kul att få spela en avgörande match nu, vi ska ge järnet och ge allt för att ta tre poäng.

Inga kommentarer: