måndag 24 mars 2014

Tredje raka kvalserieförlusten för AIK

(FOTO JESPER ZERMAN/ARKIV)

AIK -VÄSTERÅS 2-3  (1-2, 1-0, 0-1)
Matchen: MM
Målvakterna: Daniel Larsson, AIK och Jonas Fransson, VIK
Publik:  6 532
Domare:  Wollmer Edqvist och Johan Häll


BÄST I AIK
MMM Daniel Larsson, mv
MM Oscar Ahlström, f
M Brett Carson, b

BÄST I VÄSTERÅS:  Matt Fornataro, f och Jonas Fransson, mv

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1  (02.07) Tony Romano (Ken Mcardle)
1-1  (05.42) Michael Nylander (Fredrik Svensson, Björn Melin)
1-2  (14.05) Matt Fornataro (Thomas Mitell, Evan McGrath) Spel 5 mot 4.

ANDRA PERIODEN
2-2 (00.19) Brett Carson (Micke Lindqvist)

TREDJE PERIODEN
2-3 (11.46) Sam Marklund (Ken Mcardle, Andreas Lindh)


SKOTTEN I MATCHEN: 40-28  (16-12, 8-11, 16-5)

UTROPSTECKNET!
Brett Carson! Gjorde inte så mycket väsen av sig under serien även om han var helt okej i fem mot fem. Desto roligare då att han klivit fram, något oväntat, som målskytt under Kvalserien med två mål så här långt. Det var ju han som avgjorde mot DIF och även här var det ett viktigt mål för att hålla AIK kvar i matchen – även om det inte räckte hela vägen ut.

FRÅGETECKNET?
Intressant palaver kring Västerås 0-1 mål. Linjedomaren gjorde washout direkt och var tydlig med att mål var det inte. Arga Västeråsspelare omringade domaren som kollade. Och tur var väl det för VIK för efter några minuters videokoll så var det mål. Konstigt att den första bedömningen skiljde sig så rejält från den andra.

NOTERAT:
Alltså försvarsarbetet vid Västerås tre mål…. Jag tycker faktiskt synd om Daniel Larsson, kan inte vara lätt att stå där med ett så ihåligt, lamslaget och utspritt defensivt spel som det varit ofta och definitivt var vid de här två målen. Visst 1-2 kom i pp för VIK men ändå. Hallå, gå på hörntänderna framför egna målet? Någon? AIK har ju visat emellanåt den här säsongen att man fortfarande kan kämpa som djur och stänga till men det här var då ingen sån insats. Och varför får Västerås ha en-två spelare mellan Larsson och AIK försvaret hela tiden? Svagt Gnaget.

AIK fick en straff med drygt 16 minuter spelat av första då Oscar Ahlström kom fri och drogs ner framför mål. Fansen ropade på Micke Nylander som ju satte två av de tre straffar han fick lägga i straffläggningen mot Rögle. Nyllet kom mycket riktigt ut men snirklade bort sig lite samtidigt som Jonas Fransson läste honom helt rätt och stängde sitt mål perfekt.

Ah men vad f….??? Kan man ju inte låta bli att tänka när Oscar Steen helt plötsligt står 1 mot 1 med Jonas Fransson men tyvärr med ryggen mot målvakten och det liksom landar en puck nästan mellan fötterna. Vänder sig om och… lyfter pucken över. Den djupa sucken på läktarna där…

Carsen Germyn var tillbaka i spel mot VIK,  tillbaka efter den där smällen han fick i derbyt. Syntes mest när han kom fri i slutet av andra och …. Sköt utanför.

Det var tung o jobbig stämning i AIKs omklädningsrum efteråt, helt förståeligt då man ligger kvar näst sist med bara fyra poäng inspelade på fyra matcher. Nu hade AIK faktiskt inte mer än fyra poäng efter fyra matcher det året man gick upp heller men visst är det skarpt läge nu. Det är det.

Övriga resultat i omgång fyra av kvalserien: Örebro-DIF 5-2,  Rögle-Malmö 5-2
Tabellen just nu:

1.      Örebro 9 poäng (+5)
2.      Rögle 8 poäng (+4)
-------------------------
3.      Västerås 7 poäng (+1)
4.      Malmö 5 poäng (-4)
5.      AIK 4 poäng (-3)
6.      Djurgården 3 poäng (-3)

OCH SÅ EN SAK TILL:
Det var en del buanden från fansen till hemmalaget. Jag förstår att man är besvikna men besvikelse hjälper inte laget. Stöd gör. Stöd kan göra skillnad. Satsa på det!


Citatet
All psykologisk press låg på AIK som fick föra matchen, något vi inte var intresserade av och något som AIK inte gjort under hela sin grundserie.
(Västeråstränaren Joakim Fagerwall hade en klar och smart taktik. AIK har ju svårt att föra matcherna. Bevisligen)

LAGUPPSTÄLLNINGAR: hittar ni här

Och här kan ni se MÅLEN: 


Inga kommentarer: