fredag 7 mars 2014

Tre av AIK:s nyförvärv debuterade mot Växjö

(FOTO JESPER ZERMAN/ARKIV)

Näst sista matchen i SHL för AIK den här säsongen – då blev det förlust mot slutspelsklara Växjö. Det blev en rätt jämn tillställning även om Gnaget föll igenom i andra perioden där hemmalaget samtidigt kunde dra ifrån och göra både 2-0 och 3-1.

De två målen fällde AIK som visserligen reducerade till 3-2 men sedan var det stopp. Nu spelar inte resultatet någon direkt roll utan mer intressant var att AIK fick in tre av sina nya spelare.


Almtunalånet, backen Per Svensson har blivit pappa men debuterade nu i  AIK. Fick spela i par med Daniel Josefsson.  Kvällen i siffror slutade med ett skott på mål och ett skott utanför. Svensson hade 14.31 i istid och satte in tre tacklingar, samt hade minus ett.

Två av de tre nya kanadensarna gjorde debut också.  Carsen Germyn fick inleda sin tid i AIK i förstakedjan med Mattias Janmark och Marcus Nilsson.  Han sköt två skott utanför men fick en andraassist på Jonas Liwings 2-1-reducering, hade 18.58 i istid och 25 % på sina tekningar.

Akim Aliu fick börja i fjärdekedjan med Mark Hurtubise och Fredrik Hynning. Det blev 13.40 i istid, två skott på mål, minus ett och inga tacklingar.

Det sammantagna betyget blir väl, okej. Godkänd. En trea av fem möjliga men det krävs mer om det här ska gå vägen i Kvalserien.

Martin Karlsson noterades för 3-2 redcueringen och gjorde således sitt första mål i AIK men jag tror de flesta tyckte som jag – att det var Micke Lindqvist som gjorde målet. Det var i alla fall den sistnämnde som sköt ett precis skott som satt perfekt. Karlsson kan ha styrt pucken men det såg inte ut så på tv-bilderna. 

Men men,  har han nu fått målet så har han.

Lindqvist har annars gjort riktigt bra ifrån sig på senast tiden. Hade han fått målet hade det varit hans fjärde den här säsongen.  Han har växt för varje vecka han har varit med.


En SHL-match kvar nu. Sedan får AIK ladda fullt ut för Kvalserien som kommer bli intressant. Minst sagt.

Inga kommentarer: