lördag 19 november 2016

Bortavinst och en så viktig hållen nolla

(Mikael Tellqvist fotad vid en hemmamatch tidigare i år. Mot Malmö var han omutlig och då kom andra bortavinsten för säsongen. FOTO JOHAN SAHLÉN/ARKIV)

En bortavinst! Det var sannerligen på tiden. Inför Malmömatchen hade Djurgården spelat åtta bortamatcher och vunnit blott en, mot Malmö i premiären den 22 september.

Nu blev det visserligen ”bara” en straffvinst och visst hade DIF behövt den där tredje poängen också och jag tycker Djurgården var hetast men oavsett vilket så känns de två poäng som Stockholmslaget nu fick med sig Så Jävla Viktiga. Bara så.


Så jävla viktigt för Djurgården att få med sig en seger och två poäng tack vare bonuspinnen i det här läget där DIF är.

Ni kanske har förträngt hur bortaraden såg ut innan. Stålsätt er för här har ni den:
22/9 Leksand (b), Tellan i mål, VINST 5-2.
2/10 Frölunda (b), Adam i mål, förlust 1-4
8/10 HV71 (b) Tellan i mål från start, Adam inbytt, förlust 1-5
19/10 Färjestad (b), Tellan i mål, förlust efter förlängning 2-3
22/10 Linköping (b), Tellan i mål, förlust 1-2
25/10 Växjö (b), Tellan i mål, förlust 3-5
12/11 Brynäs (b), Tellan i mål, förlust 0-4
17/11 Örebro (b), Adam i mål, förlust 0-3
19/11 Malmö (b), Tellan i mål, VINST EFTER STRAFFAR 1-0.

Ja ni hajar vikten av att det äntligen blev en bortaseger. Ska Djurgården ha någon slags chans överhuvudtaget att ta sig uppåt så måste målen in och poängen tas. Och tyvärr räcker inte hemmamatcherna (där det ju också skitit sig) in.

Så idag kan alla Djurgårdsfans jubla över några brutna sviter:
1. DIF vann på bortaplan – första sedan premiären!
2. DIF gjorde mål på bortaplan – nollades ju i förra (Brynäs) och förrförra (Örebro) bortamatchen
3. DIF vann en straffläggning – på tredje försöket den här säsongen.
4. DIF gjorde mål i en straffläggning – vid de två första (Luleå hemma 13 oktober och Färjestad borta 19 oktober
5. DIF höll nollan bakåt! Djurgårdens och Tellans första för säsongen.

Tellqvist fick och tog 27 skott som han fick på sig. Starkt att leverera när det som bäst behövdes!

Att ett av skotten dessutom var en straff i spelet – av André Benoit – var extra imponerande. Starkt också av Djurgårdsmålvakten att ta två av Malmös straffar i straffläggningen (Benoit igen och Rhett Rakhshani, Konstantin Komarev var den enda som överlistade DIF-keepern)

Kul också att Djurgården nu satte två av sina tre straffar. Linus Johansson var först ut och slog an tonen i omgång ett. Matt Anderson sköt rakt på Alsenfelt men Emil Johansson var hur kylig som helst och noterades för det matchvinnande målet.

Av de tre straffskyttarna var det bara Matt som fått förtroendet i de två tidigare straffläggningarna, och lustigt nog var de två som inte fått lägga  någon straff innan som satte sina nu. Bara notera i blocket så det koms ihåg vilka som ska få lägga straffar nästa gång!

För Djurgården väntar nu Luleå hemma, för andra gången den här säsongen. Matchen spelas på tisdag och kanske minns ni det galna slutet på förra mötet då Luleå ledde med 2-1 fram tills det var 1.08 kvar av tredje.

Då kvitterade Daniel Brodin. 48 sekunder efter det 2-2 målet tog Luleå tillbaka ledningen genom Brendan Mikkelsson som gav gästerna ledningen med 20 sekunder kvar till full tid. Men Matt Anderson ville annorlunda och kvitterade i pp till 3-3 med elva sekunder kvar till full tid. Det blev förlängning och straffar där Johan Harju var den enda som satte sin straff.
Bonuspoäng till Luleå och jag antar att revanschlusten är stor hos hemmalaget på Hovet.

Inga kommentarer: