lördag 5 november 2016

Kortkort om Björklöven-AIK...

(Jesper Frödén fortsätter spela bra trots en tyngre säsong  för laget. Här fotad vid ett  tillfälle. FOTO Jesper Zerman/arkiv)

...Andra raka förlusten för AIK i fredags. Efter 1-3 mot SSK blev det 2-3 mot Björklöven efter att bland andra Marcus ”Messy” Jonsson gjort segermålet ( (3-1). Såklart. Släkten är alltid värst som klyschan så riktigt säger.

AIK hade – som så ofta den här säsongen – stort manfall bland ordinarie spelare och en av dem som saknades var Christian Sandberg. Han som varit en motor i spelet i alla matcher då han har varit med.


Nu klev Jonas Almtorp och Jesper Frödén fram och nätade och speciellt Frödén har hållit hög nivå även när det har gått emot.

Noterbart är att AIK hade mest puckinnehav mot Bjövklöven. Men annars är det ganska jämt i statistiken i den matchen.  Före SSK-matchen kändes det som att AIK ändå var på väg uppåt och nu såg jag inte senaste fajten, mot Löven, så jag kan inte säga hur det såg ut nu.

Men det känns som kommande matcher är ovanligt viktiga. Det måste till ett trendbrott nu för att AIK ska ha häng och kunna börja klättra istället för att skvalpa där på nedre halvan som man gör nu. 

Inga kommentarer: