söndag 27 november 2016

Lördagshockeyn - AIK o SSK

Tog mig ledigt på lördagen och har därför inte skrivit något om varken AIK:s 1-4 torsk mot Mora eller SSK:s 2-1-seger mot Almtuna borta.

När det gäller AIK var det mest anmärkningsvärda kanske att Gasper Kroselj inte ens fanns i båset. Och att AIK inte lade ut en enda kommentar om var karln är någonstans.

Kanske bara är snuvig? Jag vet inte men det är ju rätt risigt att inte kunna lägga en mening på att informera fansen. Och ja jag hade kunnat ringa och kolla men nej. Jag var ledig så det gjorde jag inte.

Noterbart annars i AIK:s match, är ju att Mora fick sju power play utan att göra mål på en enda.

Linus Lundin som fick förtroendet i kassen tog 33 av 34 skott och stod på huvudet är Mora tryckte på i pp. Bra insats av honom således trots fyra insläppta.

Noterbart är även att Jens Jakobs gjorde AIK;s enda mål, på straff i matchen sedan Daniel Olsson Trkulja dragits ner. Jakobs har nu lagt fyra straffar – två i spelet och två i ”riktiga” straffläggningar. Och har gjort mål i samtliga fyra försök. Given på listen över straffläggare således!

Jakobs skott letade dessutom in sig via den något irrationella vägen: stolpe, moramålvaktens rygg och in. Biljardstuk på den!

Slutligen bör nämnas att femtonåringen Nils Höglander gjorde fler än ett byte i denna matchen (blev ju bara ett i debuten). Nu blev det nio byten, totalt 7.15 i istid.Coolt ändå.

XXX

För SSK:s del blev det alltså vinst och det efter ett par turbulenta dagar där en av de bästa backarna, Simon Karlsson, fått lämna och nu istället har gått till Västerås, lagets hjärta Marcus Bohman har varit petad samtidigt som SSK:s tränare Mats Waltin hamnat på kollisionskurs med Länstidningens bäste hockeyreporter.

Mot Almtuna var det däremot fullt fokus och inte minst verkar det ha varit stort hjärta. Jag såg inte matchen själv men den här kommentaren från Almtunas målvaktstränare Henrik Törmä säger en hel del:

”Södertälje gjorde det bra, spelarna låg raklånga med huvudet före mitt i skottlinjen”

SSK ligger kvar på jumboplatsen men har nu bara två pinnar upp till Modo och detsamma upp till Västerås på rätt sida om det nedre kvalstrecket. Och börjar få kontakt uppåt.

Att det inte är helt friktionsfritt har man ju förstått men det vore ju synd om det skulle skjuta möjligheterna att ta sig uppåt i tabellen i sank. Anton Holm – gjorde för övrigt segermålet, hans tolfte för säsongen. Johan Skinnars stod för 1-1-kvitteringen. Weigel fortsätter teka som ingen annan och Sahlin har visat att han kan vara riktigt bra även i Allsvenskan. 

Det finns ju potential till något bättre än kval neråt. Uppenbarligen!

Inga kommentarer: