söndag 27 november 2016

Mentalt viktig seger för DIF

(Mikael Ahlén visade vägen - och noterades för en 1-1-kvittering för tredje matchen i rad. FOTO Johan Sahlén)

Målkalas i fredags och snålbjudet men ändå vinst på söndagen. Djurgården tog sin tredje och fjärde raka seger den här helgen. Och om målkalaset var skoj för DIF-fansen så kändes 21-segern hemma på Hovet som en än mer moraliskt viktig trepoängare.

Det såg ju länge ut som att DIF skulle nollas framåt – igen. I så fall för fjärde gången hemma och sjätte totalt och det går ju bara inte längre.

Men.


Och det här är lite kul. Det blev kvitterat – av grovjobbaren Micke Ahlén som gjorde mål för tredje matchen i rad och lustigt nog har Ahlén gjort just 1–1 mot såväl Luleå som Karlskrona borta och nu Karlskrona hemma.

Moraliskt viktiga kvitteringar för är det någon som bara går och går och går i  alla väder så är det ju Ahlén som har en alldeles särskild talang för att jobba skiten ur sig.

Nu dröjde det ända till 11 minuter och tio sekunder in i tredje innan kvitteringen kom, i spel fem mot fyra dessutom men där fick DIF mentalt extrabränsle i spelet även om KHK-tränaren Pelle Hånberg hade synpunkter efter matchen där han menade att DIF fick lite extra hjälp av domare som enligt honom inte pallade trycket också.

Den känslan går ju i och för sig att förstå, inte minst då Karlskrona fick spela mycket i boxplay i tredje. Det var dessutom när Victor Aronsson skickat en puck out och Daniel Gunnarsson åkt för hög klubba som segermålet kom. Lägg därtill en glasklar checking from behind i ryggen på en Karlskronaspelare som domarna inte såg.

Men det var inte bara domslut som gjorde att matchen till slut gick Djurgårdens väg. Hemmalaget vann skotten med 21-13 varav 13-2 i sista perioden.

Och Linus Hultström – som redan varit en av de bästa i spelet – drog med 2.34 kvar av tredje till med ett backskott i spel fem mot tre och fullkomligt bombade in segermålet i spel fem mot tre. Mål för andra matchen i rad.

Och jäklar vilket tryck det är i det skottet. Där vill man inte stå i vägen! Vore intressant att mäta hastigheten för vilka projektiler han kan få iväg. Hultström hade ju även en puck i stolpen kort innan och förmodligen väldigt skönt för honom att få leverera och kanske även ha fått komma in rätt i det nu. Till slut. Tog en stund men nu kanske spelet sitter där.

Segern till trots finns en del för DIF att fundera vidare på. Tre skott (!) på hemmaplan i första är inte okej. Verkligen inte. Inte fem i andra heller.

Men en vinst är en vinst är en vinst. Viktigt för DIF inte bara är kvar ovanför kvalstrecket nu utan också har skapat en minimal men dock lucka ner till Rögle (sex poäng efter) och Malmö (tio pinnar efter DIF) samtidigt som Djurgården börjar närma sig elvan Örebro. Det skiljer fyra poäng mellan lagen och då har DIF en match färre spelad än Örebro.

Luleå på sista play-in-platsen – sju poäng före DIF med en mach fler spelad – är också inom räckhåll. Det finns hopp om en rolig vår - trots den risiga starten och trots att DIF fortfarande är målsnålast framåt i serien.Inga kommentarer: