torsdag 10 november 2016

"Skönt att få bollen att rulla"

(Calle Ridderwall, kunde glädjas åt seger som ny lagkapten i DIF. FOTO Johan Sahlén,)

Efter åtta raka förluster har det snackats om kris i Djurgården. Och visst ligger Djurgården fortfarande risigt till men åtgärder har vidtagits och i omstarten efter Karjala Tournament kom tredje trepoängssegern för säsongen. Den andra på hemmaplan.

Djurgården fick en kanonstart då Matt Anderson gjorde 1-0 efter 3.03 av matchen. Just Anderson ökade på till 2-0 i slutet av andra då Djurgården fick spela i fem mot tre.  Hans fjärde och femte SHL-mål för säsongen.


Frölunda lyfte sig rejält i andra, reducerade, kvitterade och det dessutom med bara 26 sekunder kvar. Tidigare har DIF klappat ihop i såna lägen, nu hade man gett sig … på att vinna. Och så blev det även om Robin Figren stressade upp en och annan Djurgårdare i publiken med en reducering i slutet av tredje.

Juuso Ikonen och Jeff Tambellini hade ju redan nätat för DIF, för Tambellini var det ett första och väldigt efterlängtat SHL-mål i DIF-tröjan. Blev till och med en liten dans på isen.

(Målfirande efter Ikonens 3-2-mål.. FOTO Johan Sahlén,)

Djurgården bytte ju lagkapten under uppehållet också. Calle Ridderwall bytte sitt A mot ett C och tog sig tid när jag ringde upp efter matchen. Kul tycker jag. 

Här är ett snack om vad DIF ändrat under uppehållet, lite konkreta nya taktikdetaljer, importernas islossning, kaptensbyte och en hel del till. Snacket börjar med känslan efter att äntligen ta en seger
In och lyssna!(Copyright foto o bild: www.hockeymedmariehallman.se/ARKIVfoto)

Inga kommentarer: