söndag 20 november 2016

"Jag skjuter på allt som rör sig"

(Victor "Lill-Vicke" Andersson har fått en bra start i SSK. FOTO: Victor Andersson/ privat.)


Man kan ju inte påstå att SSK har flyt direkt. Trots bra spel och en (sedan förra matchen) nykomponerad kedja som tar för sig fint föll Södertälje efter förlängning mot BIK Karlskoga i går (lördag)

Surt så klart, inte minst då SSK hade 3-2-ledning fram till tolv sekunder återstod av tredje perioden.


Då plockade BIK Karlskoga målvakten, öste järnet framåt och nätade genom Victor Ejdsell efter att han fintat bort Alexander Sahlin i SSK-kassen.

Hemmalaget snodde åt sig bonuspinnen också, med bara 34 sekunder kvar av förlängningen. Dubbelsurt. Men det finns ljuspunkter, trots allt:

SSK var verkligen nära att ta en andra seger i rad.

Kedjan med Fredric Weigel, Anton Holm och nyförvärvet Victor Andersson (lyssna på intervjun här nedan!)  ser ut att trivas ihop och Andersson noterades för två assist, och har nu totalt tre assist på två matcher.

Anton Holm öser in mål. Fyra senast, två nu. Oavsett vad han och Waltin tycker om varandra, om de är bästisar eller kör onda ögat (jag vet inte vilket det är) så fortsätter Holm att producera. Pålitligt framåt. Fördel Holm känns det som i den duellen.

(Victor fotad i Huddingedressen. Foto Privat)

Och så har SSK hittat rätt i Victor Andersson känns det som. Med en assist i första matchen och två i andra har SSK:s nyförvärv fått en okej start i nya klubben i alla fall.

Lill-Vicke som han kallas har gjort en del poäng i division ett. Så här har det sett ut senaste säsongerna:


Om ni undrar över smeknamnet "Lill-Vicke" så kommer det sig av att det fanns en storväxt lagkamrat med samma namn, Victor Andersson, i ett tidigare lag som den här Victor har spelat i.

Här nedan är lite snack med ”Lill-Vicke” om bland annat:  Weigels lite gömt slagskott, gammelfarfar och förre SSK-spelare Bengt ”Vinkock” Andersson, farfar som ser alla matcherna och hur det är att spela med Weigel och Holm, sin egen roll i laget och kedjan, vad han vill med den här säsongen och hur det gick till när han hamnade i SSK. Med mera så klicka på bilden och lyssna.


COPYRIGHT LJUD: www.hockeymedmariehallman.se/ BILD Victor Andersson/privat


Inga kommentarer: