onsdag 8 mars 2017

ADAM REIDEBORN!

(Reideborn fotad på Hovet. Bra blick! Fokus! Foto Johan Sahlén)

Storseger i premiären borta i Leksand  (5-2) och storseger borta i säsongens näst sista grundserieomgång (5-0). Och två hemmasegrar (3-1 och 4-3) däremellan.  Dalalaget passar Djurgården bra får man ju säga…

… men några fler möten blir det inte den här säsongen i alla fall. Däremot gick det mesta andra emot DIF igår, då HV71 slog Luleå klart och Brynäs slog Karlskrona klart vilket då innebär att Djurgården nu är uppe på sista åttondelsplatsen med allt i egna händer inför sista omgången som spelas mot Skellefteå borta.


”En bra dag för Djurgården hockey” som tränaren Robert Ohlsson summerade omgången på presskonferensen efteråt.

(Foto Johan Sahlén)

Jag skrev ju match för TT i Gävle så jag har inte sett Djurgårdens match men två saker står ut:
ADAM REIDEBORN. Är den första jag tänker på. Tog andra raka nollan. Har nu hållit nollan i tre av de fem senaste matcherna. Och har fyra nollor totalt.

Försöker komma på när en målvakt i Djurgården höll nollan i tre av fem spelade matcher senast? Kommer på rak arm inte på någon de tio senaste åren i alla fall… Måste nog tillbaka till guldåren för att hitta den sviten. Det är ju hur jäkla stort som helst.

Och väldigt häftigt. Adam har varit klar tvåa bakom Tellan fram till och med slutet av grundserien , har haft det tufft i några av de matcher han har fått hoppa in och ta. MEN. Han har varit medveten om båda de två utmaningarna, har kämpat på och hur kul är det inte att han nu tagit klivet fram och visat vad lite förtroende från tränarna och inte minst vad lite eget uppbyggt självförtroende kan göra.

Han stod i mål när Djurgården förlorade med 0-2 mot Färjestad den 21 februari, men fick ny chans två dagar därpå mot Luleå. Då blev det vinst efter förlängning, 2-1. Och nu kom alltså sjätte raka vinsten. Totalt endast FYRA mål insläppta på de sex senaste matcherna. Ett mot Luleå borta, ett mot seriesegrarna (!) Växjö borta och två mot Malmö borta. Thats it.

Det där borde Adam hyllas mer för. Finns inte ens en notis på hemsidan. Robert Ohlsson borde ha lyft fram honom men gjorde det inte. Synd för så mycket skit som Adam har fått den här vintern på sociala medier och forum så borde han få all cred i världen nu när det rullar på också.

Grej två som fastnade på näthinnan är ju… Mikael Ahléns två mål och personliga poängrekord. Är man mest känd för att brunka och ”ge energi till laget” så är de på sin plats med en extra applåd när killen är den som både drar igång och avslutar målskyttet OCH som sätter personligt rekord om än på en ganska modest nivå.

Han har verkligen klivit fram den här säsongen – med både energi och en och annan poäng - när de som ska göra målen inte har gjort det.

Till sist… Ohlsson sa på presskonferensen att DIF inför tredje ”satte upp en målsättning att jaga ifatt målskillnaden” på Karlskrona” Den var på elva mål inför kvällen, nu hann man inte ifatt utan DIF har fortfarande tre måls sämre målskillnad men lite skönt kaxigt att tänka att det ska gå. Kör bara kör liksom.

Inga kommentarer: