lördag 4 mars 2017

Tredje nollan o målkvartett håller liv i jakten

(Adam Reideborn höll sin tedje nolla för säsongen, den andra på fyra matcher. Foto Johan Sahlen)


Oscar Alsenfelt är seriens bästa målvakt den här säsongen. Karlskrona vann med 6-1 över Skellefteå och ökade på målskillnaden ner till DIF i sin eftermiddagsmatch.

Men. Djurgården hade Adam Reideborn som höll sin tredje nolla för säsongen, den andra på fyra senaste matcherna och kunde räkna in femte raka segern.


Efter mål av Matt Anderson, Calle Ridderwall, Markus Ljungh ( i power play) och Mikael Ahlén tog DIF in lite av den där målskillnaden. Så här snackar vi viktiga mål – både de som gjordes och de som Djurgården och Reideborn förnekade Malmö – i rättan tid.

Men faktum kvarstår, Djurgården har tyvärr inte slutspelsjakten i egna händer. Den fördelen tappade man bort i fredags då det blev en sjuttonde match med oavgjort efter fulltid.

(Det var många som villehylla Reidebron efter matchen. Han ville ödjmukt nöja sig med en hyllning men det tyckte "Tellan" och Marcus Högberg.Foto Johan Sahlen)

Å andra sidan. Det räcker med en enda poäng mer än Karlskrona för att ta den där åttondelsfinalen och för att få spela fler matcher på Hovet. Misslyckas man med det var detta den sista för säsongen på hemmaplan, då dramat för Djurgårdens del avgörs på bortaplan – först mot ett redan kvalklart mot Leksand och sedan mot Skellefteå som gjorde en slät figur i sin match – mot just Karlskrona - under lördagen.

Att Skellefteå var så bleka – 1-6 hör inte till vanligheterna där - kom lite oväntat med tanke på att man har en hemmafördel att slåss om fortfarande. Hur det blir med det beror dels på matchen mellan Skellefteå och Brynäs under söndagen samt på hur det går i nästa omgång, den näst sista, så med lite ”tur” - för Djurgårdens del - är den chansen borta när lagen möts i sista omgången på torsdag.

Å tredje sidan… avsågade lag/de som inte har något att spela för kan visserligen vara lätta byten – men… de kan ju å andra sidan spela avslappnat också och såväl Leksand som Skellefteå har större uppgifter som väntar och det i sig kommer säkert bidra till rätt inställning så några ”säkra” poäng har inte DIF framför sig. Tvärtom.

XXXX

Karlskrona då? Möter Brynäs som jagar hemmafördel på tisdag, i Gävle. Tufft motstånd väntas men avslutar sedan mot Örebro på torsdag. Örebro som inte direkt rosat marknaden och som med andan i halsgropen klarade sig från kval och kommer sluta i ingenmansland.

Lätt att tackla av lite i det läget. Men Djurgården får hoppas att Örebro spelar för sin heder plus att många spelare såklart söker positioner inför nästa säsong och vill avsluta snyggt även om det är mänskligt att kanske inte gå ut med den hetaste viljan i det läget.

DIF - MALMÖ 4-0  (1-0, 1-0, 2-0)

MATCHEN: MMM+
MÅLVAKTERNA: Adam Reideborn, DIF 100%  och Oscar Alselfelt, Malmö 84 %
PUBLIK:  7 371
DOMARE:   Linus Öhlund och Mikael Sjöqvist

BÄST I DIF
MMM Adam Reideborn, mv
MM Markus Ljungh, f och Marcus Högström, b
M Niclas Bergfors, f och Calle Ridderwall, f

BÄST I MALMÖ:  Oscar Alsenfelt, mv, Nichlas Hardt, f och Rhett Rakhshani, f.

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (12.37) Matt Anderson (Marcus Högström, Gustav Possler)

ANDRA PERIODEN
2-0 (04.34) Calle Riddewall (Emil Johansson, Alexander Urbom)

TREDJE PERIODEN
3-0 (01.40) Markus Ljungh (Niclas Bergfors, Calle Riddewall) Spel i fem mot fyra.
4-0 (16.07) Mikael Ahlén (Ville Varakas)

SKOTTEN I MATCHEN:  25-21 (7-5, 11-10, 7-6)

Citatet
”Jag skiter i vad de andra tycker. Jag har bevisat för mig själv att jag håller en hög och framför allt jämn nivå. Jag vill att laget ska kunna lita på mig”
(Djurgårdskeepern Adam Reideborn till Sportbladet. Kloka ord.)

Fler fina bilder av Johan Sahlén finns HÄR

Inga kommentarer: