lördag 4 mars 2017

Högströms första gav fortsatt häng på åttondelsfinalerna

(Nu jäääääää. Typ. Bra killerblick på Marcus Högströmö som sköt hem bonuspinnen i Malmö. Den här bilden är från matchen i torsdags på Hovet.FOTO Johan Sahlén/arkiv)

Back to backmöten mellan DIF och Malmö nui helgen. Djurgården vann första rundan 3-2 men... efter förlängning. Det övertidsspelet var Djurgårdens sjutttonde!!! den här säsongen.

Klart flest av alla, endast Luleå är i närheten, de har femton matcher som gått till avgörande utanför ordinarie tid.

Det har ju inte varit någon jättesucce direkt för DIF när extrapoängen ska delas ut heller. DIF har vunnit sex av sjutton möjliga genom två segrar i förlängning och fyra på straffar (och således förlorat 5 förlängningsspel och sex straffläggningar)

Att det blev en bonuspinne den här fredaskvälen kan DIF tacka Marcus Högström för. Backen gjorde nu sitt första mål sedan återkomsten i vintras till DIF från KHL. Ett rätt roligt mål, han ser ut att tänka ah vad fan och drar iväg ett väldigt avigt skott som ingen - ej heller Malmös målvakt Christpher Nihlstorp - verkar vänta sig.

Djurgården är med tre omgångar kvar att spela av grundserien nu på samma poäng som Karlskrona som har sitta slutspelsplatsen. En åttondeplats är möjlig. Karlskrona har dock klart bättre målskillnad (minus 18 jämfört med Djurgårdens minus 28) så det är fortsatt poängplock som gäller nu.

Första chansen till det kommer redan på lördagskvällen då DIF tar emot Malmö på Hovet.

Inga kommentarer: