fredag 10 mars 2017

AIK körde över Tingsryd

 (Jonathan Andersson och Jesper Frödén. Fotot Jesper Zerman.)

AIK förlorade första och andra mötet mot Tingsryd den här säsongen. Sedan vann man det tredje, fjärde och nu – fredag kväll – det femte mötet lagen emellan.

De två andra segrarna har varit tajta, 5-4 och 5-3 men den här gången så var det inget snack.


3-0 efter en period, 5-0 efter den andra och … AIK har ju haft förmåga att tappa stora ledningar men inte nu. Den här gången var det Tingsryd som satt som ”22 ugglor och stirrar i tommen” som Tingsrydstränaren konstaterade redan efter två perioder. Han konstaterade också i Cmore att hans lag "sålt ut (målvakten Niklas) Rubin helt". Och då förstår ni kanske hur det kändes att vara i det båset den här kvällen..

 

Noterbart för AIKs del är ju annars att Gasper Kroselj höll sin andra nolla för säsongen. Han var ju på väg mot den andra redan för några matcher sedan men klev då av efter en pååkning efter två perioder utan insläppt mål.

Noterbart är också att Jonathan Andersson – backen som missat större delen av säsongen – nu i sin sjätte match sedan återkomsten gjorde sitt första mål för säsongen. Jag har ju sett honom gå och sukta efter matcherna vecka ut och vecka in under rehab så därför extra kul att se honom spela o näta nu.

Noterbart är även att Christian Sandberg gjort sitt första mål i slutspelsserien. ”Sampa” som gjorde sexton mål under grundserien prickade nu in en liten men ledig lucka ur ett snävt läge i början av andra.

 (Jonathan Andersson Fotot Jesper Zerman.)

På söndag spelas omgång fyra av fem i slutspelsserien och AIK tar då emot Västervik hemma. Efter tre omgångar är det nu i praktiken bara Västervik som kan utmana Gnaget om den förstaplats som ger fortsatt kval.

Okej, Pantern har en mikroskopisk chans men nej. Nu står det mellan AIK och Västervik, ettan med tio poäng och +7 i målskillnad mot tvåan med nio poäng och +4.

Vinner AIK på söndag så blir sista omgången betydelselös. Vinner Västervik så har AIK en chans att ta tillbaka platsen på tisdag men har då inte allt i egna händer längre. Det har man nu. Behöver jag säga att så många på plats det bara går kommer underlätta? Självklart inte det har alla förstått. Hoppas jag.

Fler fina bilder från matchen, tagna av Jesper Zerman finns här:

Inga kommentarer: