onsdag 8 mars 2017

"Det är lite fjärilar i magen"


I lördags tvålade Karlskrona till Skellefteå med 6-1 men när man kom till Gävle på tisdagskvällen så var det klasskillnad. 

Ska bli spännande att se vad Brynäs kan göra för de är i sina bästa stunder riktigt roliga att se på isen. Fart, fantasi men också fysiskt spel. Kul med kvartsfinal direkt. Skrev matchen för TT så vill ni läsa om den så…


… har ni dels den korta på slutsignalstexten här nedan. Hittar ingen länk till den men obs att den är skriven för TT och cred till både de och mig om någon vill citera något.

GÄVLE
Tre raka förluster förra veckan gjorde att Brynäs kvartsfinalplats hängde löst
Det gör den inte längre.
Gävlelaget var klassen bättre än slutspelsjagande Karlskrona och säkrade (5–2) inför sista serieomgången en plats bland de sex främsta lagen som kliver rätt in i kvartsfinalspelet.
Förra året blev det respass redan i åttondelsfinalen mot Djurgården för Brynäs.
En stor besvikelse såklart, då man länge slogs i toppen men också rasade ihop i mitten av januari när poängmaskinen och lagkaptenen Anton Rödin skadade sig svårt på en träning, tvingades till operation och inte kunde leda sitt lag längre.
Den här säsongen har Brynäs hållit sig kvar i toppskiktet hela grundserien även om sju förluster på åtta matcher under en period i januari skickade ner Gävlelaget från andraplatsen till kriget om direktplatserna till kvartsfinalen.
Mot Karlskrona var det dock tydligt vilket lag som tillhör SHL-toppen och vilket lag som jagar sitt första SM-slutspel i klubbens historia.
Det var visserligen gästernas David Printz som inledde målskyttet med sin första fullträff i såväl Karlskronatröjan som för säsongen redan efter 3.08.
Och med tanke på hur Blekingelaget körde över Skellefteå senast (6–1) blev det nerv direkt i matchen.
Men ett par pigga tvillingar och 30-åringen Jacob Blomqvist tog raskt tillbaka initiativet.
Bröderna Westerholm drog med sina snabba fötter och fina passningsspel isär Karlskronaförsvaret.
Lagkapten Blomqvist sprätte upp 2–1 i nättaket, sedan gjorde lillebror (Pathrik) detsamma till 3–1.
Halvvägs in i andra perioden bombade Juuso Ikonen – som fått ett rejält lyft efter flytten från Djurgården –  in sitt första mål för nya klubben (4–1).
Sedan var det inget snack om saken.
Brynäs kommer däremot inte att kunna ta plats fyra och därmed hemmafördel i kvartsfinalerna, den platsen tog Frölunda.
Karlskrona jagar däremot vidare och har fortfarande en liten men dock chans att ta sig förbi såväl Luleå (på poäng) och Djurgården (på målskillnad) och därmed nå åttondelsfinal.
Marie Hallman/TT

FOTNOT här är att Printz aldrig fick det där målet, det ändrades målskytt senare till Joel Kellman med assist till Printz.

Den längre texten där jag tog ett snack med Jacob Blomqvist kan man bland annat läsa på följande fem ställen (samma text, välj omgivning själva)...

Inga kommentarer: