lördag 11 mars 2017

Fördel Färjestad inför returen

(Niclas Bergfors gjorde DIF:s enda mål. FOTO skärmdump Djurgårdens hemsida)

Jo det har gått några timmar nu sedan första åttondelsfinalen/play-in-matchen ja kalla det vad ni vill mellan Djurgården och Färjestad. I Karlstad.

Men jag behövde marinera tankarna lite. Få lite mer smak, lite mer känsla lite mer…. Alltså….


Det kändes mer som omgång 53 än den där slutspelspartyfeelingen över matchen. Det är nästan så att de avslutande omgångarna i serien var hetare än det här.

Nu var Djurgården tillbaka i det här frustrerande vill, kämpar, sliter, jobbar, försöker men nej. Det når inte riktigt fram. Det är inte dåligt spel det är bara inte bra/vasst nog.

Ska man se ljuspunkterna så stavas den största Niclas Bergfors. Han spelar med slutspelsglöd, slutspelsfantasi, slutspelshetta och han gjorde också det enda målet. Kvitteringen till 1-1. Det är häftigt att se vilken glädje han har i ögonen och i kroppspråket på isen nu i DIF jämfört med i Linköping.

XXX

Jag vet inte riktigt vad Djurgården gjorde för att ta klivet ur den där sega kämpar men får inte till det geggan till de sista omgångarna i serien när det sprakade om DIF. Men vad man än gjorde – gör det igen!

Ja, jo, det står en motståndare på andra sidan också och Färjestad bjöd ju inte heller på någon sprakande hockey. Men man lyckades i alla fall lirka upp Djurgårdens försvara bättre än vad DIF gjorde med hemmalagets. Man hade vassare avslut, lite mer grinighet och någon slags beslutsamhet som avgjorde.


Djurgården har nu kniven på strupen. Förlust på måndag så är det tack och hej och semester. Med väggen av högljudda fans i ryggen kanske det går att plocka fram det där som behövs igen. Nu finns ju inget att förlora, bara roligt att vinna. Släpp sargen och öööös bara ös.

Inga kommentarer: