lördag 4 mars 2017

AIK till slutspelsserien, SSK väntar på kvalet

(Så här ser fortsatta jakten på en SHL-plats ut...)

Då är HockeyAllsvenskans grundserie avklarad. AIK körde över Oskarshamn (6-0) och bytte målvakt inför tredje efter en pååkning av Gasper Kroselj i andra.

Jesper Frödén fick en klubba i ansiktet och klev av under matchen ... och hur det än gick där så landade AIK på en femteplats och får därmed en pinne med sig in i slutspelsserien där Västervik börjar på tre poäng, Pantern på två och AIK alltså på en medan Timrå, Tingsryd och startar på noll.


Den serien börjar på måndag - den allsvenska finalen mellan Mora och BIK Karlskoga inleds däremot redan på söndag.

SSK avslutade med vinst mot Pantern men var ju redan sist och får kvala tillsammans med Västerås som hamnade i kvalet efter en dramatisk slutstrid uppe i Umeå mot Björklöven.

Tungt med kval nu såklart,  inte minst för Anton Holm som vann skytteligan men inte har kunnat glädja sig åt det så värst mycket. Just nu slåss hockeyEttan lagen om vilka som får kvala uppåt och själva kvalet inleds inte förrän 23 mars. Blir en låååång väntan det.

Är inte så insatt i hur bra ettanlagen är just nu, så jag får återkomma om SSK:s kvalmotståndare när de kommit lite längre i playoffstegen.

Inga kommentarer: