söndag 7 oktober 2018

”Det kändes bara rätt”


(Sam Marklund. FOTO: www.hockeymedmariehallman.se)

Sam Marklund är värvad för sin attityd, sin tyngd och sin kraft framför de båda målen. Han trivs där i hettan men han är också värvad för att han kan ”spela och producera” och det tycker jag han gör bra. I varje match. Det är  inte så fancy utan mer rejält både i det hårda jobbet och när det görs mål.

Söndagens enda AIK-mål mot Leksand var hans tredje i power play, det tredje av AIKs fem mål i pp för att vara exakt och den här gången var det inte stök och bök utan en snabb tanke, en snabb reaktion, och en fin fint som fick Axel Brage på fall.

Lite typiskt är ju att Sam inte ens märkte själv att han blev hakad när han skulle ta skottet.

Här är snack med AIK-forwarden om bland annat …

… den tillknäppta matchen mot Leksand, strafförlusterna x 3, sin egen insats under matchen, hans pp-trippel, AIK:s pp så här långt, varför vill stå framför mål och ta smällarna och varför han frivilligt tar 10-20 extra slagskott från backarna emot sig varje träning, varför Sam valde att satsa på AIK istället för Modo, vilken roll han vill ha i Gnaget, med mera. 

Så in och lyssna!


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Ska göra ett förtydligande också. Jag nämner en statistikgrej om AIK och säger att det är första gången på 41 säsonger som AIK inte har tappat poäng under de åtta fösta matcherna men menar såklart det är första hösten på 41 säsonger i HA och SHL som man har tagit minst en poäng per match i de åtta första omgångarna. Att man alltså inte förlorat alla tre poängen i en match under de åtta första.

Inga kommentarer: