onsdag 10 oktober 2018

Maries hockeypod - Nichlas Falk summerar och analyserar avsnitt 1


(Nichlas Falk! Äntligen i en pod nära oss som älskar hockey. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkiv.)

Nu har det äntligen blivit av, en kul grej som jag har funderat på länge. Det ramlar ju på med matcher och ibland vill man ju ta ett kliv åt sidan och analysera och fundera och sammanfatta lite. Och se framåt. Fundera på olika händelser och lösningar.

Djurgårdslegendaren Nichlas Falk är en av de mest analytiska spelarna jag någonsin träffat på. Och jag har träffat många… eftersom han är enormt hockeyintresserad av inte bara DIF utan flera ligar och lag och dessutom har jobbat som tränare i några år också, så har han än mer erfarenheter och än fler infallsvinklar i dag att bjuda på. 


Så här är … ett första podavsnitt med mig och Nichlas Falk. Kanske ska kalla det Falkögat? Vi får se.

Jag har inte hunnit (får se om och när det blir av) att göra en bra jingel osv plus att vi spelat in över telefon, så det är lite enklare format i denna pod än hos de som får betalt för att göra poddar. Det får ni ta.

Detta är ju gjort av ren hockeykärlek av mig och Nichlas, ingen av oss tjänar en spänn på det. Men vi tyckte båda det var roligt. Så kanske kan bli en fortsättning? Jag tror det.

I det här avsnittet är det fokus på säsongsstarten där vi nördar ner oss i alltifrån om det ger något att sparka sportchefer under säsong till LHC:s succéstart i SHL och varför haussade Rögle inte vunnit en enda match samt till att gå all in på att analysera DIF, AIK och SSK utan och innan under de första 6-8 omgångarna (de har spelat lite olika antal matcher tyvärr).

Här är några exempel av allt som tas upp: Emil Bemströms succéstart i DIF, Andreas Engqvist och framtiden, brorsankedjan i DIF – vem får flytta på sig när de kommer in? SSK-kedjan i AIK – splittra eller ha tålamod, Eric Castonguays måltorka och AIKs risiga straffacit. Succemannen bakom Dyk och Meyer i SSK, Micke Ahléns nya roll, SSKs varannan vinst/förlust – vad beror den raden på och vad kan göras.

Plus galet mycket mer. In och lyssna!!
Avsnittet kan streamas direkt här och nu i spelaren nedan


Copyright: www.hockeymedmariehallman.se samt Nichlas Falk

Det går också att ladda ner och lyssna på podden via Itunes och på poddens samlingssida HÄR:
RSS till podden finns också HÄR:


Inga kommentarer: