onsdag 3 oktober 2018

På näthinnan efter AIK vs SSK 4-3 efter förlängning


(Roligt första möte i serien mellan AIK och SSK. FOTO Jesper Zerman/Arkiv)

Vilken härlig match! Den hade det mesta tycker jag. Härlig speed, fina målchanser, stolp och ribbträffar, rappa räddningar, intensitet, känslor med mera. Samt tyvärr även ett matchstraff efter en huvudtackling.

Men bortsett från det sistnämnda så var det en rolig match att se från sidan även om AIK:s ledarteam nog kunde  hålla sig för skratt när SSK växlade upp, drog nytta av att AIK blev lite passiva i tredje perioden och snodde med sig en pinne.

Här nedan är några saker som etsade sig fast lite extra på näthinnan. Plus matchfakta längst ner.


!!!!!!
George Sörensens räddning på Anton Holms skott i andra perioden var akrobatik på hög nivå! SSK-målvakten räddade förstaläget med benet i en split som hade platsat på gymnastik-VM, pucken studsade ut och kom mot mål i gen men den gången lyckades Sörensen snurra runt som ett grillspett och mota pucken med benet liggandes i luften. Typ. svårt att beskriva men vilken räddning! Sörensen fick för övrigt 27 skott på sig. Gjorde en riktigt bra match även om han själv sa fan, fan, FAN! på vägen ut till omklädningsrummet – förmodligen efter det avgörande självmålet.

?????
Lindsay Sparks? Debuterade för SSK och fick matchstraff i början av andra. Eftersom han fick ett match penalty så är han automatiskt avstängd i nästa match. Den stora frågan är ju om Disciplinnämnden sedan plussar på. Kan bli långa dagar för kanadensaren som var minst sagt taggad men också rejält feltajmad i sitt agerande.

Hur statusen är på Christian Sandberg som fick smällen är oklart. Sparks kom högt från sidan och det såg ut att ta rejält mot huvudet, därav också straffet checking to the head. AIK-kaptenen kom ut till matchen igen efter att ha blivit omplåstrad. Satt en stund längst ut på bänken, ville in på isen men AIK:s läkarteam sa tvärt nej och i tredje fanns ”Sampa” inte med ombytt längre. Ingen visste riktigt hur han mådde efter matchen, är ju ett diffust läge med huvudsmällar. Besked kommer längre fram.

SIFFRAN
94,74. Det är AIK:s boxplayprocent. Imponerande! AIK har endast släppt in ett mål i boxplay på sina sex spelade matcher i serien. Ett! Snacka om att boxplay ser klart mycket bättre ut i år än tidigare. Och det trots skadestrul på backsidan så här långt.


EN SAK TILL
Såg ni hur nära det vara att AIK-målvakten Johannes Jönsson fick en skridskoskena rakt över halsen? Hände när en SSK spelare for omkull framför Johannes Jönsson i AIK-målet. Ena benet flög (givetvis helt oavsiktligt) upp så att Jönsson fick skridskon dragen i luften bara centimeter från att gå rätt över halsen! Enorm tur att han har skydd och att det inte var någon cm närmare. Puh!

 Citatet

”Jag gjorde inte ett enda mål på förra sässen så, det kom ju lägligt!”
(AIK-backen Andreas Hjelm, berättar med glimten i ögat för AIK hockey om målet som han fick. Ett mål som egentligen var självmål av SSK då en retur från George Sörensen studsade via Lucas Carlsson och in.)AIK – SSK 4-3 e för  (2-0, 1-1, 0-2, 1-0)

MATCHEN: MMMM
MÅLVAKTERNA: Johannes Jönsson, AIK och George Sörensen, SSK
PUBLIK:  4 501 sålda biljetter
DOMARE:  Magnus Johansson

BÄST I AIK
MMM Anton Holm, f
MM Johan Larsson, b
Alexander Deilert, b

BÄST I  SSK
MMM Sebastian Dyk, f
MM George Sörensen, mv
Nikolai Meyer, f


MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (07.55) Anton Holm (Ludvig Claesson, Simon Fernholm)
2-0 (09.44) Philip Broberg (Alexander Deilert, Eric Castonguay)

ANDRA PERIODEN
3-0 (03.54) Johan Larsson (Alexander Deilert, Fredric Weigel) Spel 5 mot 4
3-1 (10.05) Sebastian Dyk (Nicklas Grossman, Marcus Fagerudd)

TREDJE PERIODEN
 3-2 (10.36) Jacob Spångberg (Christopher Liljewall, Marcus Fagerudd)
3-3 (15.10) Nikolai Meyer (Christopher Liljewall, Marcus Fagerudd)

FÖRLÄNGNING
4-3 (02.35) Andreas Hjelm

SKOTTEN I MATCHEN: 37-16 (7-6, 14-5, 13-5, 3-0)

Inga kommentarer: