lördag 13 oktober 2018

DIF vs Timrå 7-4. Full fart framåt, berg och dalbana bakåt.

(Jonathan Davidsson gjorde sina två första mål sedan återkomsten från SHL. FOTO JOHAN SAHLÉN.)

Timrå kom till matchen med ett av de tätaste försvaren. DIF som ett av de lag som hade släppt in minst antal mål bakåt. Det kunde man inte tro den här eftermiddagen där det precis som Djurgårdstränaren konstaterade efteråt var en ”berg och dalbana”.

Full fart framåt absolut. Med DIFs snabba 2-0 inledning såg Timrå ut att bli ett lätt byte men efter 2-1 och 2-2 var det stundtals gästerna som styrde och ställde i ett för dagen ovanligt rörigt DIF-försvar där det drälldes, tappades puckar och vid minst ett av målen bjöds på läget.

I tredje kopplade Djurgården till slut greppet om matchen som nog var svettig för tränarna men rätt kul att kolla på för oss på läktaren. Här är några tankar efter matchen:

!!!!!!
Sebastian Strandberg! Det snackas mycket (med rätta) om Jacob Josefson, Jakob Lilja, Daniel Brodin, brorsorna Davidsson och Dick Axelsson. Kanske borde vi snacka mer om Strandberg? Eller stryk kanske. Vi borde definitivt snacka mer om 26-åringen från Visingsö. Han har fått en fin start med fyra mål och en assist på åtta matcher. Sebastian kom från Pantern i slutet av förra säsongen men har spelat lite SHL-hockey med HV71 för några år sedan och är en smart center som kanske inte är så värst flashig men istället en nyttig pjäs med sin fina blick för spelet.

?????
Dick Axelsson? Hur mår hans kropp egentligen? Prestigevärvningen klev av efter två perioder och spelade aldrig i den tredje. Exakt vad som hände ville DIF inte berätta efteråt utan Djurgårdstränaren Robert Ohlsson valde at säga så här på presskonferensen ”Han (Dick) har tyvärr haft ett problem med en kroppsdel under en längre tid, den vill inte riktigt ge med sig.” och ”Det är en gammal skada som påverkar honom” samt ”Han kunde inte spela, då var det inte så mycket att göra”. Det är oklart – även för DIF – om Dick kommer till spel på tisdag eller inte.

(Albin Grewe. Foto Johan Sahlén)

SIFFRAN
44. Djurgårdstalangen Albin Grewe debuterade med spel i A-laget för första gången i karriären. 17-åringen gjorde sin hundrade poäng (41+59) i DIF:s ungdoms och juniorlag i fredags i en juniormatch mot Västerås.
Han noterades för spel i två minuter och 59 sekunder, samt en utdelad tackling mot Timrå. Blygsam debut nu i en svängig match men det kommer mera. Var så säkra.

EN SAK TILL
Alexander Falk gör inte mål så ofta. Han gjorde totalt tre för DIF - där backen fått större delen av sin hockeyfostran - innan han lämnade klubben för Timrå inför den här säsongen. Nu kom SHL-mål nummer fyra i karriären, det första i Timrå, för 25-åringen då han kvitterade till 3-3 i början av andra perioden. Firandet blev modest. Av respekt för Djurgårdsfansen, sa han när jag frågade efter matchen. En fin gest i sig.

FÖRSTA PERIODEN
1-0 (04.22) Jonathan Davidsson (Olle Alsing, Tom Nilsson)
2-0 (05.15) Tom Nilsson (Niclas Bergfors, Henrik Eriksson)
2-1 (15.28) Jeremy Boyce-Roteball (Marcus Hardegård, Mattias Guter)
2-2 (17.15) Sebastian Collberg (Filip Hållander)

ANDRA PERIODEN
3-2 (02.52) Daniel Brodin (Jakob Lilja)
3-3 (03.27) Alexander Falk (Jacob Olofsson, Henrik Törnqvist)
4-3 (14.24) Jacob Josefson (Sebastian Strandberg, David Bernhardt)
4-4 (17.40) Ludvig Rensfeldt (Filip Hållander, Sebastian Collberg)

TREDJE PERIODEN
5-4 (11.04) Sebastian Strandberg (Henrik Eriksson, Niclas Bergfors)
6-4 (13.44) Jonathan Davidsson (utan assist)
7-4 (19.45) Daniel Brodin (Jakob Lilja)

SKOTTEN I MATCHEN:  34-22 (11-4, 11-9, 12-9)

(Foto Johan Sahlén)

Citatet:
Vi slarvar väldigt mycket men samtidigt är det jävligt kul att spela en match med så många mål i”
(Tvåmålsskytten Jonathan Davidsson till den församlade pressen efter matchen.)