onsdag 24 oktober 2018

DIF vs Brynäs 1-2. "Den där halvsekundssegheten"


(Jacob Josefson och Daniel Brodin slet men idag var en sådan dag när det inte ville sig alls. FOTO Johan Sahlén)

Brynäs har haft en minst sagt knackig inledning av säsongen så det var väl inte direkt väntat att man 1) skulle ta ledningen redan efter 30 sekunder 2) behålla den matchen ut 3) sånär nolla DIF och dessutom vara första lag av alla att tillfoga DIF en andra rak förlust. För första gången den här säsongen.

Men Brynäs spelade smart, stängde ner ytorna, hade tålamod och fick ner farten samtidigt som Djurgårdsspelarna hamnade längre och längre ut på kanterna vilket gjorde att Brynäs målvakt David Rautio fick fritt synfält och kunde jobba i lugn och ro.


Djurgården vill ju dessutom – såklart – föra matcherna hemma, dra nytta av sitt snabba tempo på både passningar och åkning och kändes mera och mer ställda, mer och mer frustrerade för varje minut som gick när de förvisso fick föra matchen men inte riktigt som man hade tänkt sig, inte i samma fart och definitivt inte med det passningsspel som man annars skämt bort publiken med.

!!!!!!
En indianare efter 30 sekunder som ledde till en mardrömsstart. Inne på båda Brynäsmålen. Djurgårdens förstaline med Jacob Josefson, Jacob Lilja och Daniel Brodin har varit magiska under hösten och visst ven skotten från dem den här kvällen också men det var lite mellis där med mot Brynäs. Ibland har man bara en sån där kväll helt enkelt.

?????
Kommer, kommer inte? Djurgården letar en forward och frågan alla ställer sig är om Axel Jonsson Fjällby kommer hem till DIF igen under hösten eller om han blir kvar i Nordamerika.
Senaste ryktet är att Rögle försökt locka till sig den snabbe forwarden men att man fått nobben – allt enligt Helsingborg Dagblads pod Röglepoden. EDIT: Uppgifter som hans agent dementerade  på twitter på torsdagsmorgonen med orden ”stämmer inte för fem öre”

Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson ville på onsdagen varken säga bu eller bä men konstaterar i en intervju med Aftonbladet att Jonsson Fjällby – som just nu spelar AHL-hockey i Hersey Bears - är låst i sitt kontrakt i några veckor till:  
”Han kan inte skriva på för oss. Hans out till Europa gäller från 14 november. Efter det kan han bryta med sin klubb (Washington Capitals) om han vill”, säger Eriksson till Sportbladet.  Fortsättning följer…

SIFFRAN
4,3 sekunder. Brynäskeepern David Rautio var nära att hålla nollan men Linus Hultström fick in en reducering i slutsekunderna. En kul detalj, OM Rautio hade hållit nollan så hade  han kört en repris på sin senaste nolla. Den höll han nämligen mot just DIF, på just Hovet, där Brynäs vann med 2-0 den 28 februari i vintras.

EN SAK TILL
Ni som såg matchen spanade förhoppningsvis in offensive Brynäsbacken Victor Söderström. Killen är 17 år, tar för sig som om han vore 27 och minst tolv NHL-scouter satt på läktaren och mös inför tanken att knyta honom till sig när det blir draftdags. Förståeligt så.
”Victor har ett bra spel i sig och klarar man av att hantera pucken så moget som han gör så ska man vara med tycker jag. Såna backar vill man ha i sitt lag.” konstaterade gamle storbacken Tommy Sjödin, tillika tränare i Brynäs på presskonferensen efter matchen. Victor fyller arton i februari lär inte vara kvar i Sverige sådär jättemånga säsonger till så titta och njut.

(Sebastian Strandberg hade flera fina lägen men fick nöja sig med en assist vid Linus Hulströms reducering i slutsekunderna.  FOTO Johan Sahlén)

DIF - BRYNÄS 1-2 (0-2, 0-0, 1-0)
MATCHEN: MMM+
MÅLVAKTERNA: Adam Reideborn, DIF 91,30 % och David Rautio, Brynäs 96,88%
PUBLIK: 7 178
DOMARE: Andreas Harnebring och Peter Stano

BÄST I DIF
MMM Sebastian Strandberg, f
MM Linus Hultström, b
M Adam Reideborn, mv

BÄST I BRYNÄS: David Rautio, mv, Jesper Boqvist, f, Victor Söderström, b

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1 (00.30) Joel Kellman (Jesper Boqvist)
0-2 (18.11) Nicklas Danielsson (Ryan Gunderson, Jesper Boqvist)

ANDRA PERIODEN
-

TREDJE PERIODEN
 1-2 (19.55) Linus Hultström (Sebastian Strandberg, Gustav Possler)

SKOTTEN I MATCHEN: 32-23 (13-13, 7-8, 12-2)

Citatet: 
”Vi har den där halvsekundens seghet, vi har inte bettet. /---/ Då är Brynäs ett för bra lag och tar bort våran offensiv. /---/ Vi får inte riktigt passningarna att sitta, får inte åkningarna att sitta och blir lite mellis tyvärr. /---/ Det är en halvsekundsseghet som jag vill bli av med”
(Djurgårdstränaren Robert Ohlsson kände att det som började halta lite redan förra matchen hängde kvar även i denna)

FLER FINA BILDER AV JOHAN SAHLÉN HITTAR NI HÄR

Inga kommentarer: