måndag 22 oktober 2018

På näthinnan efter AIK vs Tingsryd 4-2.


(AIK vann med 4-2 mot Tingsryd på Hovet. Foto www.hockeymedmariehallman.se)

!!!!!!
Det var frustrerat på både läktaren och på isen. Mestadels för att det var väldigt ojämn bedömning. AIK-spelarna började se allt argare ut i tredje men ska ha en loge för att det inte ballade ur utan att man höll sig kalla och gång på gång tog sig samman och fokuserade på spelet i stället.

?????
Stänga matcher. AIK har även denna säsongen problem med att stänga matcher. Märkligt ändå när man pressar på och dominerar så som AIK gjorde i de två första perioderna. Efter fyran framåt, i tom kasse i spel med en man färre på isen, kändes det rätt stängt men icke. Rask reducering av Tingsryd. Nu klarade sig AIK ändå men mot ett annat lag hade det blivit dyrbart

SIFFRAN
70. Som det står på Philip Brobergs rygg. AIK-backen blev under måndagen uttagen till spel med landslagets team 18. Han gjorde en bra match mot Tingsryd, försökte sig även på några dragningar till publikens jubel, hade en puck i stolpen och spelade över sexton minuter. Och fortsätter ta steg match efter match. Häftigt av en kille ju inte är mer än 17 år.


EN SAK TILL
Filip Vindlert. AIK- backen var glad fast han fick göra annat än spela hockey. Orsaken till glädjen var ett efterlängtat besked om att frakturen i handen läkt och att Filip – om inget tillstöter – är klar för spel på fredag.


AIK - TINGSRYD 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)
MATCHEN: MM
MÅLVAKTERNA: Johannes Jönsson, AIK 92% och Andreas Ljunggren, Tingsryd 91,43 %
PUBLIK: 3 260 antal sålda biljetter
DOMARE:  Peter Lyth

BÄST I AIK
MMM Daniel Muzito Bagenda, f
MM Eric Castonguay, f och Alexander Deilert, b
M  Gary Nunn, f

BÄST I TINGSRYD: Andreas Ljunggren, mv, Max Novak, f, Hampus Melén, f

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (08.12) Eric Castonguay (Daniel Muzito Bagenda)

ANDRA PERIODEN
1-1 (00.55) Roni Rukajärvi (Max Novak)
2-1 (08.05) Daniel Muzito Bagenda (Gary Nunn, David Berg)
3-1 (18.33) Sam Marklund (Alexander Deilert)

TREDJE PERIODEN
4-1 (15.52) Johan Larsson (Alexander Deilert) mål i tom bur
4-2 (17.08) Hampus Melén (William Romfors)

SKOTTEN I MATCHEN:  36-25 (11-6, 18-6, 7-13)

Citatet: 
” Det känns jättebra att vi blir en back till. Vi ökar konkurrensen med en bra defensiv back som är kraftfull. Vi fick precis den back vi behöver”
(AIK:s sportchef Anders Gozzi bekräftade under kvällen på klubbens hemsida att Joakim Lilliehök – som förra säsongen var inlånad av Gnaget i elva matcher – nu har brutit sitt SHL-kontrakt med Mora för att istället krita på för AIK. Backförstärkningen börjar träna med AIK redan under tisdagen och är spelklar till fredagens match mot BIK Karlskoga)

Inga kommentarer: