fredag 15 februari 2019

AIK vs Leksand 3-2 e straffar. Dramatik på alla möjliga fronter


(Man of the match. Robin Wallin på väg till omklädningsrummet. Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Riktigt rolig match på Hovet med både fysiskt och kreativt spel på isen och bra drag från båda klackarna på läktarna.

Att AIK bara gjorde två mål på 21 skott i andra… är ja. Det borde ha blivit fler men så är det ibland. Leksand gjorde två mål på de två bästa chanserna man hade.

Här är lite om matchen och skador och så vidare:


!!!!!!
Fredagsgodis!
AIK:s 2-1  mål var … en delikatess med rysslandskrydda. Sån där röda maskinen klapp klapp krydda. Fredric Weigel (strålande matchen igenom) åkte runt som en målsökande misil, passar diagonalt över till Jesper Frödén som direkt passar snett fram till Anton Holm vid bortre stolpen. Holm behövde bara sätta fram bladet och det leendet sa allt. Mumma!
Sedan måste jag lyfta Christian Sandbergs straffmål. När de andra körde svängar hit och dit åkte AIK-kaptenen fram och bara, swosh, drog in pucken. Så. Kyligt. I sådan där halvhöjd som är så svår att ta. Vackert!

(Foto www.hockeymedmariehallman.se)


?????
Vem står i mål?
Erik Källgren rammades av en Leksandsspelare med lite ”hjälp” av AIK-backen Simon Fernholm ska väl tilläggas. Borde ha varit utvisning på båda där tycker jag men det blev bara pp för Leksand. Men den viktigaste frågan är hur AIK gör nu och hur redo Johannes Jönsson är att börja spela matcher.
Erik låg kvar en stund på isen, reste sig upp men var sedan tvungen att vingla ut mot omklädningsrummet stödd på av AIK-ledarna. Det visade sig att han (som tur är) inte hade fått något huvudskada trots både en axel och ett knä från Leksandsspelare träffade AIK-målvakten mitt i planeten.
Han hoppade förbi på kryckor i korridoren efteråt och har om jag förstått det rätt fått en ledbandsskada och det kan ju läka både snabbt och långsamt beroende på hur mycket som har tänjts ut och så vidare.
Johannes Jönsson gick på is i veckan men kommer inte stå varken på tisdag hemma mot VIK eller borta mot Taif på torsdag och det är stor tvek även om hemmamatchen mot SSK söndag om en vecka.
Robin Wallin är dock numera skriven på AIK och kan därmed spela på obehindrat, trots deadline i natt. Han kan även lånas ut om AIK vill till Väsby.
Men han kan ju inte vara själv och för att slippa förlita sig på en junior har AIK registrerat Pontus Eltonius, född 1998 som i huvudsak kommer spela för Huddinge men som då också kan spela i AIK om det behövs.

 (Svårfotat på avstånd men Rolf Råttan Edbergs tröja hissad. Foto www.hockeymedmariehallman.se)SIFFRAN
10!
AIK hissade legendaren Rolf Råttan Edbergs tröja innan nedsläpp. ”Råttan” flankerades av bland andra Leif ”Honken” Holmqvist, Gunnar Leidborg och Anders Ankan Parmström och sina barn. Många som berördes starkt (hörde man på applåderna) när legendaren önskade att hans hustru som gick bort i oktober i ALS, fått vara med vid ceremonin. Fin hyllning!

EN SAK TILL
Deadline day och bekräftat att AIK värvar 26-årige forwarden Justin Crandall från Karlskrona. Amerikanen har gjort 16 mål och 21 assist på 45 matcher i KHK. AIK:s tränare Tomas Mitell konstaterade att man nu därmed har tretton forwards men med tanke på att det oftast är en skadad så behöver man den bredden för att kunna utmana om SHL-platsen på allvar. Det samma gäller den 25-årige amerikanske back Brian Cooper som värvades i veckan.AIK - LEKSAND 3-2 e straffar  (0-1, 2-0, 0-1, 0-0, 1-0)

MATCHEN: MMMM
MÅLVAKTERNA: Erik Källgren, AIK 100%  och Robin Wallin, AIK 88,89 samt Axel Brage, Leksand 92,31 %
PUBLIK: 8 094
DOMARE:  Richard Magnusson

BÄST I AIK  
MMM Fredric Weigel, f och Jesper Frödén, f
MM Robin Wallin, mv
M Gary Nunn, f, Daniel Muzito Bagenda, f  

BÄST I LEKSAND: Axel Brage, mv, Johan Porsberger, f och Linus Persson, f

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1 (12.04) Johan Porsberger (Mattias Karlsson, Mattias Ritola) Spel 5 mot 4

ANDRA PERIODEN
1-1 (02.36) Gary Nunn (Max Lindholm, Ludvig Claeson)
2-1 (07.07) Anton Holm (Jesper Frödén, Fredric Weigel)

TREDJE PERIODEN
2-2 (01.53) Johan Porsberger (Linus Persson, Mattias Ritola)

SKOTTEN I MATCHEN:  39-20  (7-7, 21-5, 9-7, 1-1, 1-0)

Citatet: 
”Jag hade migrän och har det fortfarande”
(AIK-forwarden Mathias From klev av en stund i första perioden och var borta en del av den andra. Försökte kämpa på trots huvudvärken.)

Inga kommentarer: