torsdag 7 februari 2019

"Man får se vart det bär"

(Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se)

Det är sex år sedan Viktor Lööv spelade sin senaste säsong i Södertälje SK. Med mycket hjärta och passion. Ett uppoffrande men också talangfyllt spel. En sak jag minns särskilt är när han täckte skott med handen och det efter sju timmars väntan stod klart att han brutit ett ben i handen.

Det har hänt en del sedan dess. SSK byttes mot Modo som byttes mot Toronto Marlies i AHL, fyra matcher i Toronto Maple Leafs i NHL, ett par säsonger till AHL i Binghamton och Albany Devils.


Och sedan den här säsongen Jokerit i KHL där han klivit fram som en av de bästa backarna. Jättekul tycker jag. Han är värd framgången och det är även roligt att se det förtroende han får av Tre Kronorledningen.

Peter Popovic beskrev Viktors kvaliteter inför debuten i Karjala Cup som "härligt inställning och attityd" så visst finns den uppoffrande spelstilen kvar även om han såklart byggt på med en helt annan hockeykompetens nu jämfört med då 2012.

Torsdagskvällens match mot Tjeckien slutade med förlust, 2-5 trots att Emil Bemström verkligen krutade in 1-0 efter 2.25. Jonathan Davidsson blev andra målskytt för Sverige.

Victor Lööv hade mest istid av alla Kronorna efter både första och andra perioden och jag tror han hade det totalt också. Skulle kolla upp det såklart men det är något fel på statistiken, går inte att klicka upp dagens match tyvärr. Ska kolla senare.

Hur som helst. Här är en intervju om Viktors resa från SSK via Modo och AHL-spel till KHL, hur han är nu jämfört med då 2012, om att växa av tunga händelser både på och vid sidan av isen, förtroendet han får i Tre Kronor, att få prova på spel i olika ligor och sedan pussla ihop allt det där till utveckling, att spela i KHL med mera mycket så in och lyssna här nedan!

Vi stod lite tokigt till, fick tyvärr bara stå precis vid infarten till isen och mitt under intervjun körde ismaskinsföraren bakom oss nästan över den man som gick runt med isfräsen. Vilket ni kommer märka. Blev lite lustigt men vi fann oss väl båda två.

Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se


Jag hade även tänkt fråga hur bra koll han har på SSK numera men ismaskinsmannen körde nästan över sin kollega en gång till och då glömde jag bort. Sorry för det.Inga kommentarer: