onsdag 20 februari 2019

"Vi har något på gång"

(Olle Alsing. Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Olle Alsing gjorde en säsong i SHL med Leksand för två säsonger sedan. Det gick lite trevande i det som då var ett bottenlag (och sedan åkte ur). I Djurgården har Olle däremot klivit fram den här säsongen och visat vilken potential han har.

Att han är en offensiv back råder det väl ingen tvekan om varken när man ser spelet eller när man ser statistiken. 22 åringen har bäst plusminusstatistik (+22) i hela ligan vilket inte är så vanlig som back, då backar av naturliga skäl oftast släpper in mål i stället för att vara med och skapa dem.


Hans plus 22 nu kan för övrigt jämföras med hans minus nio för två säsongern sedan i Leksand.

Olle Alsing har även bokstavligt talat, skjutit sig till en plats i toppen av Djurgårdens interna skott på målligan med 71 skott även om en sådan som lagkamraten Linus Hultström har skjutit 134 skott så här långt.

Jag tycker att Olle gjorde en riktigt fin match mot Malmö och här är lite snack med honom om bland annat matchen, utvisningen på slutet som ledde tillett MIF-mål, hans fina plusminusstatistik och livet som offensiv back (eller var det nu forward han ville bli?), Marcus Ragnarssons betydelse för hans utveckling med  mera. Så in och lyssna här:Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: