onsdag 6 februari 2019

"Vi har en nivå till i oss"

Erik fotad tidigare i höst. Med lite kortare hår än han har nu! Foto www.hockeymedmariehallman.se/arkiv)

Det har - med rätta - varit en hel del snack om AIKs offensiv. Inte minst efter totalt 19 mål framåt  mot Oskarshamn, Pantern och Björklöven. Mot Almtuna blev det bara en kasse. Men var också läge att rikta strålkastaren mot defensiven. Och Erik Källgren.

För med 1-0 i Uppsala kunde Erik lägga sin femte nolla för säsongen till handlingarna. Det är bara en målvakt som är bättre i Hockeyallsvenskan och det är Christopher Rifalk i Oskarshamn, som har sex nollor den här säsongen.


Erik höll nollan borta mot Pantern och Oskarshamn hemma, i november. Han höll nollan (även då 1-0) mot Vita Hästen borta i december och hemma mot Karlskrona den 6 januari. Och nu den 7 februari borta mot Almtuna.

AIK-målvakten har dessutom hållt nere siffrorna rejält i många matcher. Tittar man på de nio senaste matcherna där Erik har stått i mål sedan senaste nollan den 6 januari (han blev utbytt efter tio minuter i Södertälje så det är egentligen åtta matcher och tio minuter) så har han släppt in endast tretton mål.
( Inget mot Karlskrona, fyra mot BIK Karlskoga, två mot Västervik, ett mot Modo, ett mot Vita hästen, två mot SSK på de där tio minuterna, ett mot Pantern, två mot Björklöven och inget mot Almtuna).

Det är minst sagt starkt facit både för Erik och till laget han har framför sig. Sedan kan det ju bli ännu bättre och konkurrensen kommer skärpas än mer (även om Robin Wallin varit en bra back up) då Johannes Jönsson är på väg tillbaka.

Jönsson kommer enligt Anders Gozzi att börja träna med laget på is på måndag och går allt enligt plan så är han spelbar cirka en vecka efter det, dvs tio dagar från nu. Om han platsar vill säga då Erik Källgren ju verkligen visat vad han går för.

Jag pratade med Erik om det efter Almtunanollan. Vi pratade även lite om att hålla humöret på en jämn nivå, självförtroende, vad nollor egentligen betyder för en målvakt, om att hålla och höja nivån än mer nu, om när man kan börja känna pirret inför en eventuell final och ett eventuellt kval (vilket det mesta tyder på ju), konkurrensen om målvaktsplatsen och vad han själv känner att han måste göra för att få ha kvar det förtroende han fått när Johannes varit borta. Med mera.

Så in och lyssna här:Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: