onsdag 6 februari 2019

Almtuna vs AIK 0-1 och en debutmålskytt att hålla ögonen på


(AIK tog ännu en trepoängare men denna gång med "endast" 1-0 mot Almtuna. FOTO www.hockeymedmariehallman.se)

Efter fem mål mot Oskarshamn, sju mot Pantern och sju mot Björklöven blev det ”bara” ett mål mot Almtuna i Gränby ishall. Inte helt förvånande, AIK har ofta haft lite svårt för Almtuna, speciellt i Uppsala och förlorade ju även den här grundseriens första möte här med 2-4 i mitten av oktober.

Den gången stod Erik Källgren i mål, så det var såklart extra kul för honom att hålla nollan den här februarikvällen. För även om det är målen framåt som fått mest uppmärksamhet av förklarliga skäl så har ju AIK även seriens bästa defensiv och det behövdes en kväll som denna.


!!!!!!
Emil Lindblom! Satt fast i frysboxen i Timrå. Värvades efter spel i division två med Njurunda till AIK:s J20-lag. Har här fått chansen även i A-laget och gjorde nu sin tredje match i A-laget,  ikväll som extraforward, då kom första målet i Hockeyallsvenskan.
Emil tog vara på en retur och skickade in pucken mellan Almtunamålvakten Arvid Ljung och första stolpen. 19-åringen har fått mer och mer speltid i varje match. Inledde med en smäll mot handen i Uppsala men var snabbt inne på isen igen och nätade något byte senare.
En frisk fläkt!

?????
Det blev ju inte så många mål men desto fler irriterade känslor mellan lagen, inte minst där Almtunas retsticka Lucas Sandström fick igång flera av AIK-spelarna. Till exempel ställde Daniel Muzito-Bagenda en fråga på väg ut till andra pausen.
I tredje perioden slutade tjafset med två båsdyk men bara en utvisning. Först tacklade Lucas Sandström in AIK:s Jesper Frödén med huvudet före in Almtunabåset.
Anton Holm skyndade fram och skulle ge igen varpå även Sandström flög över sargen och Holm blev utvisad.
Man får väl säga att Sandström vann den fighten på poäng men varför så arg på AIK Lucas?

SIFFRAN
FEM! Så många nollor har AIK-målvakten Erik Källgren hållit den här säsongen.
Två kom i november (mot Pantern borta och Oskarshamn hemma), en i december (mot Vita Hästen borta), en i januari (Karlskrona hemma) och så nu Almtuna borta. Starkt!

EN SAK TILL
AIK-forwarden Mathias From klev av i första perioden, efter tre byten.
”Han fick en smäll. Vi får se i morgon hur det är” sade Tomas Mitell till C More.
Den danske forwarden hade en lite seg start på säsongen men har haft en stigande form under januari och har noterats för sex poäng på de nio senaste matcherna.


ALMTUNA - AIK 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)
MATCHEN: MM+
MÅLVAKTERNA: Arvid Ljung, Almtuna 96,88 % och Erik Källgren, AIK 100%
PUBLIK: 1 781
DOMARE:  Johan Magnusson

BÄST I AIK
MMM Erik Källgren, mv
MM Eric Castonguay, f och Johan Larsson, b
M Emil Lindblom, f

BÄST I ALMTUNA:  Arvid Ljung, mv, Per Svensson, b,

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1 (07.58) Emil Lindblom (Jacob Dahlström, Ludvig Claesson)

ANDRA PERIODEN
-

TREDJE PERIODEN
-

SKOTTEN I MATCHEN:  -  (9-9,  7-14, -)

Citatet: 
Det blev väl ett lite halvstelt tal, haha. Jag sa bara att det var en bra krigarinsats och att det var roligt att vara med och spela. Och att jag hoppas på fler gånger.
(AIK:s unge målskytt Emil Lindblom berättar för hockeypuls.se om talet till laget efter segern då det såklart var nittonåringen och tillika ende målskytten som fick äran att ära solbrillorna)

Inga kommentarer: