lördag 16 februari 2019

DIF vs Örebro 0-2. Mer kamp än finess.


 
(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Förlust 2-5 i går i Örebro och ny torsk 0-2 mot Örebro på Hovet på lördgskvällen.
Helgens back to back blev allt annat än det DIF hade tänkt sig.

Här är några tankar och iakttagelser från lördagsmatchen:


!!!!!!
JÄTTERÄDDNINGEN
Adam Reideborn stod för en riktig kalasräddning mot Örebro, en så kallad Hasek räddning på Tom Wandells skott när han lyckades kasta sig runt och rädda med baksidan.
Kan beskådas bland annat här på twitter:
DIF bytte ju målvakt inför tredje perioden.  För att väcka laget får man anta, var knappast varken Adams eller Robin Jensens fel att DIF förlorade den här matchen. EDIT: Visade sig att efteråt att Adam Reideborn dragit på sig en sträckning under matchen och att det var anledningen till bytet.

?????
HANDS ELLER?
Djurgården hade en puck inne men målet dömdes bort, enligt det besked som gavs under matchen på grund av att pucken tog på Jacob Liljas hand och det därmed blev hands.
Det var en väääldigt lång videotitt, kanske inte så konstigt för det var verkligen inte lätt att se att pucken tog just där.

SIFFRAN: NOLL.
Detta var tredje matchen den här säsongen som Djurgården blev nollade. Första gången var mot Brynäs borta i november, andra mot HV71 på Globen på annandagen och nu Örebro då.
Det kände som att DIF körde fast. Man jobbade, slet, krigade på bra men Örebro som slåss för att slippa kvala neråt lyckades låsta fast DIF-spelarna och stängde de vägar som Djurgården vill ta på ett ypperligt sätt. Mer krig än finess således.

EN SAK TILL: INGEN INTERVJU
Det blev ingen intervju i dag. Tyvärr. Jag hade förberett frågor och tänkt banda en intervju som innehåller lite mer än klyschor som "vi måste åka mer skridskor" (sånt får ni ta del av på andra ställen tänker jag) men när jag efter 30-40 minuters väntan till slut fick veta att personen jag hade tänkt prata med inte kunde hade alla andra gått också. Tyvärr. Så går det när man står snällt och väntar.

Hyfsat drygt. Hade hellre fått klart besked direkt så att jag hade kunnat prata med någon från Örebro i stället men så funkar det tyvärr inte hos DIF så det var bara gilla läget och skicka min väl förberedda intervju rätt ner i runda arkivet (soporna) istället och åka hem utan intervju.

Nu vet jag inte om någon bryr sig om det här men om någon undrar varför det inte är någon intervju som det brukar vara när jag varit på plats så vet ni varför. Inget jag kan göra åt i det läget tyvärr. Det är DIF som styr detta. 


DIF - ÖREBRO 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)

MATCHEN: MMM
MÅLVAKTERNA: Adam Reideborn, DIF % och Stefan Steen, Örebro %
PUBLIK: 6 890
DOMARE:  Andreas Harnebring och Mikael Andersson

BÄST I DIF
MMM Tom Nilsson, b
MM  Marcus Davidsson, f
M  Jacob Lilja, f

BÄST I ÖREBRO:  Stefan Steen, mv, Rodrigo Abols, f,  Marcus Weinstock, f

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1 (07.16 ) Marcus Weinstock (Rodrigo Abols, Nick Ebert)

ANDRA PERIODEN
-

TREDJE PERIODEN
0-2 (09.30) Shane Harper (Rodrigo Abols, Marcus Weinstock)

SKOTTEN I MATCHEN:  25-22 (10-6, 7-7, 8-9)

Citatet: 
”Det var på tiden. Det har varit några ettor, men skönt att få en nolla”
(Örebros målvakt Stefan Steen var nöjd (såklart) efter sin första nolla för säsongen plus att Örebro tog en trepoängare på Hovet för första gången sedan den 15 oktober 2016.)

Inga kommentarer: