onsdag 20 februari 2019

DIF vs Malmö 2-1. Jensens första vinst på Hovet


(Robin Jensen hyllades av klacken efter sin första seger på Hovet. FOTO Johan Sahlén)

Det var inte så värst mycket skönspel från DIFs sidan mot Malmö men ledningen hade vaskat om i kedjorna och det funkade ändå hyfsat och Djurgården tog nu sin första trepoängare sedan den 31 januari.DIF hade förlorat tre av de fyra senaste och bara vunnit efter förlängning mot Timrå så den här segern var såklart lite balsam på sårade själar inte minst då både Adam Reideborn och Jacob Josefson fick avstå spel pga skador.

Här är matchfakta, bästa i DIF och tankar efter matchen.!!!!!!
Niclas Bergfors 2-0 mål!
Hans femte fullträff i SHL för säsongen. Kom oväntat för de flesta tror jag, inte minst Malmömålvakten Oscar Alsenfelt som såg hyfsat överrumplad ut. Bergfors kom på högersidan, berättade i C More att han hörde någon skrika på drop och var på väg att göra just den men att han ändå valde ”att trycka iväg en svepare”.
När vi pratade efteråt sade han att det kalla svepare för det ”är ju så man kör i innebandy, som Niklas Jihde typ” och det är ju en bra beskrivning!
Bergfors gjorde ett mål i oktober, ett i december, ett i januari och har nu två kassar i februari men DIF har haft som Bergfors själv konstaterade ”strul med målskyttet ett tag” så målet var givetvis en energihöjare: ”Jag ser pucken trilla in sakta där, en skön känsla”

(Mattias Guter var äntligen frisk och redo för comeback i sitt gamla lag. Foto Johan Sahlén)

NYGAMMAL PÅ JOBBET:
Mattias Guter gjorde comeback i DIF. Han har ju varit sjuk första tiden i klubben och det visade sig när jag frågade efteråt att familjen som har barn i dagisåldern haft en flunsa som snurrat runt.
Men nu var det bättre, Mattias fick börja som extraforward, var inne och rev och slet med frenesi. Noterades för en tackling och ett täckt skott samt 08.45 i istid.

SIFFRAN
19. Så många mål har Emil Bemström gjort nu, varav tio i power play. Mot Malmö stod Emil så som han ofta gör snett ute vid tekningscirkeln, går ner på knä och pangar iväg direktskott. Man kan tycka att de andra lagen ska kunna det nu men han är bra på att ta den där platsen. Emil Bemström gick i och med målet upp i ensam skytteligaledning före Joakim Nygård, Färjestad (18 mål) och har även gjort flest PP-mål i ligan med sina tio. Joel Kellman, Brynäs är närmast efter med åtta PP-mål.
Skyttekungen gick för övrigt in i samma kedja som bröderna Davidsson i fem mot fem i kväll, såg ut att trivas där med. Sanslös skön form han är inne i.

(Urbom klippte till, gjorde mål och jublade över målet som dock dömdes bort på grund av för många DIF-spelare på isen. Surt! Foto Johan Sahlén.)

EN SAK TILL
Djurgårdens defensive back Alexander Urbom gör sällan mål men nu drog han pucken i krysset i början av tredje perioden och var så glad, så glad. Det var måljubel, klappa om, målgest, rubbet. Men… Malmötränaren Peter Andersson hade sett, och uppmärksammade domarna på, att DIF ju var en spelare för många på isen.
Tycker synd om Alexander! Han har en kasse den här säsongen, borta mot Timrå den 13 november. Så den här hade ju suttit bra men rätt ska vara rätt så klart så målet dömdes bort och Malmö fick spela PP (dock utan att göra mål).

DIF vs MALMÖ 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)
MATCHEN:  MMM+
MÅLVAKTERNA: Robin Jensen, DIF och Oscar Alsenfelt, Malmö
PUBLIK: 5 508
DOMARE: Mikael Holm och Daniel Winge  

BÄST I DIF
MMM Robin Jensen, mv  
MM Niclas Bergfors, f och Emil Bemström, f
M Olle Alsing, b

BÄST I MALMÖ:  Oscar Alsenfelt, mv, Fredrik Händemark, f, Carl-Johan Lerby, b

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (07.57) Emil Bemström (Linus Hulström, Sebastian Strandberg) Spel 5 mot 4

ANDRA PERIODEN
2-0 (19.00) Niclas Bergfors (Henrik Eriksson, Linus Hulström)

TREDJE PERIODEN
2-1 (16.19) Max Görtz (Carl-Johan Lerby, Konstantin Komarek) Spel 5 mot 4

SKOTTEN I MATCHEN:  33-28 (12-6, 9-8, 12-14)

Citatet: 
”Jag har inte lyckats vinna någon match på Hovet än så det sporrade mig extra”
(Djurgårdsmålvakten Robin Jensen var bara minuter från sin första nolla men kunde åtminstone glädja sig åt sin första hemmaseger med DIF i SHL.)

Fler fina bilder av Johan Sahlén finns HÄR https://www.instagram.com/p/BuHoxJdFpK_/

Inga kommentarer: