söndag 24 februari 2019

AIK vs SSK 4-3 Känslor, mål och passion


(AIK vann med 4-3 mot SSK på Hovet i lagens tredje möte den här säsongen. Foto Gabriel M Gustafson.)

En riktigt rolig drabbning var det på Hovet när AIK tog emot SSK i tredje mötet för säsongen.

Gnaget vann ju det första hemma, på övertid i oktober. SSK kontrade med straffseger i Templet i januari. Nu var det full fart åt båda håll och med snabba repliker på målen var känslan länge att det kunde gått åt vilket håll som helst.


(Dyk vs Cooper. Foto Gabriel M Gustafson)

Men jag tycker ändå att AIK har en liten annan högre växel att lägga in än vad SSK har för dagen. Ett bättre självförtroendet och en liten fördel i att högstanivån i hela laget  sammantaget är starkare än hos SSK. Om någon faller bort kliver andra fram i AIK medan SSK är så mycket mer beroende av formen hos framför allt Dyk och Meyer.

Det fjärde mötet lagen emellan spelas i Södertälje den sjätte mars i näst sista serieomgången. Men här är några tankar kring dagens match på Hovet:

 (Mål i första hemmamatchen, då blir man så här glad. Foto Gabriel M Gustafson)!!!!!!
COOPER och CRANDAL.
Stort jubel på Hovet när Justin Cooper presenterade sig för AIK-publiken genom att göra mål i sin första hemmamatch. Assisten (riktigt fin passning) kom från Justin Crandall som lade fram pucken till Cooper som helt ostörd kunde komma mitt i banan, ta emot, lägga pucken till rätta och dra iväg den. Och sedan jubla med stora gester. Härligt, mål ska firas anser jag.  
Crandall spelade även fram Christian Sandberg till 4-3 några minuter senare, när han bakom mål, fick fram pucken till AIKs lagkapten vid ena stolpen varpå ”Sampa” forcerade in pucken.

?????
WALLIN?
SSK värvade nyligen Moras målvakt Isak Wallin från SHL-laget Mora. Han gjorde en strålande insats i första matchen (vinst 5-2 mot Västerås), det blev en tung förlust i den andra (Modo 1-5). Matchen därpå, Vita Hästen borta i fredags och söndagens match mot AIK fick han se icke ombytt. Och någon av de tre målvakterna måste förvisso inta läktarplats. Wallin har såklart inte fått några garantier för spel/vakta båsdörr. Men jag undrar ändå. 21-åringen har knappt fått spela i Mora (står noterad på 11 matcher) har lånats ut till SHL-kollegorna Färjestad och Malmö under säsongen utan att få spela och kom till där han äntligen skulle få visa vad han går för. Varpå han fått spendera två av fyra matcher på läktaren. Kul för SSK att Sahlin och Sörensen har lyft sig av konkurrensen men hur mår Isak? Känns ju som årets nerköp för honom. Jag tycker det är hål i huvudet med tre så jämlika målvakter i seriespel. Det skapar inga bra vibbar i laget det här läget av serien heller. Hävdar jag. Det står jag fast vid.


SIFFRAN
23!!
SSK:s superduo fortsätter leverera. Sebastian Dyk stod för två mål mot AIK och är uppe på 23. Vid det andra målet fick han stå helt obevakad i pp och bara ta emot och kruta på. En märklig sekvens i sig, hur kan man lämna den snubben obevakad?
Sebastian Meyer gjorde för ovanlighetens skull inget mål men hade en assist vid Dyks första mål. Båda skapar och oroar precis hela tiden.
 SSK har gjort totalt 133 mål. Av dessa har duon alltså bidragit med 39%. Sjukt ju! Snacka om viktiga kuggar.
Det vore roligt dock om fler fick till avsluten. Idag var Lucas Carlsson riktigt bra i spelet även om han fick ”nöja” sig med assist. SSK-junioren Hugo Gustafsson är en fröjd att titta på och gjorde sitt sjätte mål och är därmed femma i interna poängligan. David Åslin skapade fina lägen men fick inte till avsluten. Det finns en hel del sparkapital i det här laget. Detta måste tas fram och användas nu om inte säsongen ska ta slut den åttonde mars.

(Fredric Weigel. Foto Gabriel M Gustafson)

EN SAK TILL
Fredric Weigel och Christian Sandberg.
Det måste vara en dröm att spela med någon som har den lavaheta passionen och det känslodrivet som dessa två har. Alltså Weigels passningar! Som när Jesper Frödén får en puck som går som en het kniv genom smör vid 1-0. Det är räkmacka till frukost, mellanmål, lunch, fruktstund och middag. Extra kul blir det ju när man studerar inlevelsen under matchen. ”Wagge” är som en speedad bålgeting ute på någon slags mission att retas, sticka, bränna, finta, jobba motståndarna till vansinne. Han är oberäkneligt obekväm som fan överallt.
Christian Sandberg brinner utöver det vanliga han med, det är sån eld i de där svarta ögonen och sådan glöd i det fysiska spelet att man nästa väntar sig en uppsträckning på läktaren för att man satt och såsade till lite. Man kan ju bara föreställa sig hur det osar mellan öronen i omklädningsrummet om han tappar humöret på en slarvande lagkamrat. Snacka om att AIK kommer ha nytta av det i de matcher som är på ingång.

(Christian Sandberg Foto Gabriel M Gustafson)

AIK – SSK 4-3 (1-2, 3-1, 0-0)

MATCHEN: MMMM
MÅLVAKTERNA: Robin Wallin, AIK 90,62 % och Alexander Sahlin, SSK 82,61 %
PUBLIK: 4 676
DOMARE:  Johan Nordlöf

(Det hände något mest hela tiden Foto Gabriel M Gustafson)

BÄST I AIK
MMM Christian Sandberg, f
MM Gary Nunn, f
M Jesper Frödén, f och Fredric Weigel, f

BÄST I SSK:  
MMM Sebastian Dyk, f
MM  David Berg, b och Lucas Carlsson, f
M Hugo Gustafsson, f


(Sebastian Dyk  Foto Gabriel M Gustafson)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (02.13) Jesper Frödén (Garry Nunn, Fredric Weigel) Spel 5 mot 4
1-1 (04.19) Sebastian Dyk (Petter Hansson, Nicolai Meyer)
1-2 (19.57) Sebastian Dyk (Lucas Carlsson, David Berg) Spel 5 mot 4

ANDRA PERIODEN
2-2 (03.33) Garry Nunn (Max Lindholm, Daniel Muzito-Bagenda)
3-2 (03.18) Brian Cooper (Justin Crandall, Andreas Hjelm)
3-3 (03.54) Hugo Gustafsson (David Berg, Lucas Carlsson)
4-3 (17.26) Christian Sandberg (Justin Crandall, Simon Fernholm)

TREDJE PERIODEN
 -

SKOTTEN I MATCHEN: 29-32 (7-11, 9-7, 7-14)

Citatet: 
”Vi väntar in en skaderapport på Holm. Han har röntgat en kroppsdel och kan vara borta en vecka, två veckor, fyra veckor… vi får se. Vi bollar runt lite nu så får vi se hur skadefria vi kan vara”
(Tomas Mitell är hemlighetsfull i intervju för Hockeypuls. Jag kan tillägga att jag såg Anton Holm jogga förbi i korridoren efter att laget hade gått in i omklädningsrummet. Ska bli intressant att se utvecklingen på detta)Inga kommentarer: