lördag 9 februari 2019

”Den här nivån är inget jag behöver vara rädd för”

Adam var efterfrågad efter sin första vinst med Tre Kronor. Foto www.hockeymedmariehallman.se

Andra matchen – första vinsten – för Adam Reideborn i Tre Kronor. Djurgårdens målvakt har visat både i DIF och nu även i Tre Kronor att han mycket väl borde få chansen att vara en av målvakterna under VM senare i vår.

27-åringen var en av planens allra bästa när Ryssland tryckte på och det gjorde de frekvent under matchen. Han blev rammad av en rysk forward när lagkamraten Emil Bemström skulle rensa men drog omkull Ilya Mikheyev som åkte som ett liggande bowlingklot in i det svenska målet.

Men det gick bra med Djurgårdsmålvakten som sedan släppte in straffen men också tog 32 av 34 skott och gjorde en riktigt bra match. Precis som han har gjort hela säsongen med Djurgården, vilket tagit honom till toppen av de flesta ligorna bland andra: nästa bästa GAA 1,92 per match (bara Joel Lassinantti är bättre med 1,83), bästa räddningsprocent 92,90, flest vunna matcher (18 stycken), han har tagit flest skott (772 stycken) är delad två i antal nollor (tre stycken, endast Jonas Gunnarsson har fler, fem stycken) osv osv.

Intressant är ju också att han har spelat mer än någonsin, den här säsongen är han redan uppe i 31 matcher vilket kan jämföras med förra säsongen då han spelade 30 totalt i grundserien.
Här är en intervju med Adam om vad han kan ta med sig från Tre Kronor äventyret till DIF, lite fix och trix han fått sig till livs under veckan, det här med att gå ut och njuta istället för att känna press att visa vad man kan, framgången i Djurgården och hur det har påverkat honom att spela så väldigt mycket mer matcher den här säsongen, hur han såg till att undvika skada när han blev rammad i målet, ryssens straffmål, hur han skapat sig bättre tålamod och marginaler den här säsongen, VM-chanser med mera så in och lyssna nedan:


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: