söndag 13 december 2015

AIK fintade bort sig själva och segern

(Emil Lundberg fastnar på väg mot Vita Hästenmålet... FOTO JESPER ZERMAN)

Ibland går det bara inte! AIK vann skotten med 43-19. AIK hade i mitten av andra en puck som låg mitt på mållinjen men inte hann över.

AIK spelade ut Vita Hästen i stort sett hela matchen men körde totalfast i Vita Hästens igelkottförsvar. Och så en Brage som stod på huvudet på det.


Gnagets segerrad hemma borde ha fortsatt. Lägen, chanser, skills. Allt fanns där. Men nej. Det skulle passas, fintas, finliras och överjobbas till förbannelse.

(... men här är samme Lundberg på väg att få in AIK:s enda mål.  FOTO JESPER ZERMAN)

Enda AIK-målet som gick in var en total motsatt till det nyss nämnda. Det var några resoluta skridskoskär runt målet, en halv vändning och pang. Ett mål. Utan krusiduller.

Vita Hästens första mål … ja hur lyckades pucken leta sig in där? Och andra målet – var någon slags antiklimax på en kvarts överarbete av AIK framför gästernas mål följt av en kontring och hemmaspelare som fick mjölksyra i tanken och inte hann med under de få sekunder som de verkligen behövde hinna med.

(Simon Löf vs Robin Kovacs FOTO JESPER ZERMAN)

Hästen har verkligen ett svårgenomträngligt försvar. Målet försvaras helhjärtat och då blir skott långt utifrån ganska meningslösa. De fastnar innan de ens närmar sig målet.

AIK borde ha vunnit den här matchen och i och med den segern ha gått upp i serieledning. Nu tronar Tingsryd där. Gnaget får ta det som en morot inför med tjugo matcher som är kvar i serien.

(Sandberg får lite uppvaktning.  FOTO JESPER ZERMAN)

AIK – VITA HÄSTEN 1-2  (0-1, 1-0, 0-1)
Matchen: MM+
Målvakterna: Gustaf Lindvall, AIK 89,47%  och Axel Brage, Vita Hästen 97,67%
Publik:  3 989 sålda biljetter
Domare: Christoffer Holm

BÄST I AIK   
MMM Robin Kovacs, f  
MM Emil Lundberg, f
M Stefan Johansson, b

(Axel Brage  FOTO JESPER ZERMAN)

BÄST I VITA HÄSTEN:  Axel Brage, mv

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1 (15.38) Tobias Liljendahl (Mattias Kallin, Henrik Bankelius)

ANDRA PERIODEN
1-1 (17.41) Emil Lundberg ( Stefan Johansson, Jesper Bratt)

TREDJE PERIODEN
1-2 (17.47) Marcus Eriksson (Adam Schmidt)

SKOTTEN I MATCHEN:  43-19  (10-6, 15-6, 18-7)

(Trucken är lite för ensam där med Brage!  FOTO JESPER ZERMAN)

UTROPSTECKNET!
Axel Brage! Gästernas målvakt hade en sån stå på huvudet dag, trots att han (eller på grund av det hårda jobbet) såg stundtals helt slutkörd ut. Han låg raklång på rygg och pustade. Satt på knä och såg ut som något hade hänt. Fick ett antal puckar på hjälmen (kanske därför han stod där och lät det ”ringa” klart i skallen).
Brage fick även ett klubblad rakt över gallret (såg nästan ut att hamna innanför hjälmen).  Men vilken match han gjorde. Fick bra hjälp och hästenspelarna täckte över 20 skott enligt tränaren Micke Johansson men Brages spel såg äckligt disciplinerat ut som en gammal AIK (med fler klubbar) tränare hade beskrivit det.

 (Kovacs FOTO JESPER ZERMAN)

FRÅGETECKNET?
Imma på glasögonen? Jag säger inget om de utvisningar som AIK fick emot sig (utom möjligen en på Kovacs) men hallå. Det finns två lag på isen och det var ett gäng utvisningar som borde ha tagits på gästerna också som inte togs. Och dito med icing osv.
Vet inte om domaren förstod det subtila jättejublet när det faktiskt togs en icing för Vita Hästen och det subtila jättejublet när det till slut blev en utvisning för gästerna? Kanske inte men det här var då ingen höjdarinsats på punkten - hålla en jämn nivå åt båda håll.

Citatet
”Det kom nog som en bomb för dem.”

(Segerskytten Marcus Eriksson till Norrköpings Tidningar. Spot on där Marcus!)

Fler fina bilder av Jesper Zerman finns HÄR.

Inga kommentarer: