torsdag 10 december 2015

Ombytta roller - då vände SSK och vann

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

En minst sagt blandad insats från SSK:s sida. Men också ett styrkebesked inför AllEttan att ta sig samman och vända 1-4 till 4-6 även om Väsby – som var bästa laget i två perioder – klappade igenom totalt när gästerna gjorde två må på 20 sekunder i början av tredje.

Att isen var under all kritik, att det var vatten på isen och så vidare  - ja jo så var det ju för BÅDA lagen, samma lika där. Ska inte behöva spela roll.


Det syns att SSK saknar både Westerling och Skinnars något så enormt – mest av allt för att man saknar en ledare i laget när de båda är borta. Offensiven var helt okej i de två första perioderna men slarv, nonchalans, ett utdraget lååångt lag, en och en raider  och ett frånvarande försvarsspel osv är inte okej någon stans även om matchen gällde noll och intet för SSK.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Inför tredje bestämde sig SSK för att ha roligt. Det borde man satsat på från början. Och defensiven  – där finns det att jobba med oavsett om det är glatt eller vad nu inställningen visar! För nu börjar man närma sig en punkt på säsongen nu där saker och ting ska sitta. Inställningen på träning ska vara på matchmode, måste vara, så det går att bygga vidare på det i serien som kommer.

(Domarna fick sopa vatten efteråt. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Matchen: MM
Målvakterna: Alexander Sahlin, SSK och Tom Tärnström, Väsby IK
Publik: 367
Domare:  Henrik Fluch

BÄST I SSK
MMM Lucas Carlsson, f
MM Anton Holm, f
M Jonas Vidlund, b  

BÄST I VÄSBY IK:  Fredrik Strand, f

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (08.57) Johan Wictorsson (Tim Öquist, Fredrik Strand)
2-0 (12.10) Fredrik Strand (utan assist)

ANDRA PERIODEN
2-1 (01.18) Adam Hansen (Lucas Carlsson, Sebastian Höglund) Spel 5 mot 3
3-1 (09.23) Jacob Lundin (Emil Danielsson, Jonathan Strömgren)
4-1 (13.20) Magnus Kullerback (Oskar Lindstedt)

TREDJE PERIODEN
4-2 (03.46) Tobias Björklund (Christofer Blid, Fredric Weigel) Spel 5 mot 4
4-3 (04.06) Lucas Carlsson (Anton Holm, Tobias Björklund)
4-4 (09.50) Anton Holm (Lucas Carlsson, Tobias Björklund)
4-5 (10.36) Henrik Thegel (Fredric Weigel, Paul Eriksson)
4-6 (18.20) Anton Holm (Sebastian Höglund, Lucas Carlsson)

SKOTTEN I MATCHEN:  25-38  (12-10, 11-11, 2-17)

 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

UTROPSTECKNET!
Ombytta roller! De två första perioderna såg det ut som att det var Väsby som toppade tabellen. För Väsby spelade ”säsongens match”, de gav allt i ”Matchen med stort M”, höll ihop laget bäst och jobbade hårdast bakåt. Samt såg ut att ha rejält roligt.

Tre minuter och 46 sekunder in i tredje small var det som att någon hoppat ur Väsbyspelarna och in i SSK-lirarna. Efteråt förklarde Anton Holm förvandlingen med att de bestämde sig för att ha roligt. Att slappna av och köra – och det var precis som SSK gjorde efter att man fått igång målgörandet med två mål på 20 sekunder i början av tredje.

FRÅGETECKNET?

Hur laddar man på rätt sätt? Serien vunnen och nu… ja nu är det vila, träning, pepp och laddning inför allettan mot Söderlagen   som gäller. Men hur laddar man på rätt sätt – egentligen? Träna ner? Slappna av? Och hur står sig SSK nu när det verkligen gäller? Kan man slå full fart från start (lär behövas)? Och hur ska SSK kunna höja defensiven som haltat större delen av säsongen? Samt hur går det med viktiga – och just nu skadade – pjäser som Jonas Westerling, Johan Skinnars och Henrik Nyberg?
Blir lite märkligt när säsongen ”börjar på riktigt” i slutet av december. Sedan avgörs allt på några få matcher. En minst sagt annorlunda situation.


Citatet
Vi gör det grymt bra i två perioder. 4-1 var faktiskt i underkant. Tyvärr har vi svårt att spela bra hockey i 60 minuter.

(Väsbys huvudtränare Andrea Paulsson till ”Vi i Väsby.se. Man kan inte annat än hålla med.)

Inga kommentarer: