torsdag 31 december 2015

"Nu kan jag göra mål igen. Nu är det dags!"

(Tvåmålsskytten Emil Lundberg o 3-1 skytten Marcus Sörensen. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Den ena har väntat sedan mitten av november. Den andra sedan mitten av oktober. När måltorkan släppte för Emil Lundberg och Marcus Sörensen samtidigt gav barndomsvännernas målshow tre poäng mot Brynäs.

Jag var ju där och skrev för TT ( se länkar nedan) men bandar alltid mina intervjuer (ser ju inte vad jag skriver så bättre banda) och här nedan kan ni lyssna på den intervjun i sin helhet 

Om du lyssnar i mobil så går det bättre på youtube.

COPYRIGHT: MARIE HALLMAN (FOTO) TEXT O LJUD (TT)

Jag tyckte det var kul att killarna som känt varandra så länge fick spräcka sina måltorkor samtidigt så det blev en intervju ihop.  Ville få med båda två.

Jag hittar inte den korta versionen på slutsignal men den långa versionen som bygger på snacket här ovan finns lite här och där. Den kan ni bland annat läsa här: SVD.se,  och HÄR  UNT.se,  

Eftersom jag inte hittar länk till den korta texten på slutsignal så kan ni läsa den här nedan (obs copyright TT)

********


GÄVLE 
Brynäsforwarden Greg Scott gjorde mål för första gången sedan mitten av november. Det gjorde Djurgårdsanfallaren Emil Lundberg också. Två gånger om dessutom. Det gav gästerna segern (3–1) i årets sista match i Gavlerinken.
Nu har Brynässtjärnans måltorka, elva matcher lång, varit lite mer uppmärksammad än Emil Lundbergs dito.
Scott låg länge överst i SHL:s poängliga tillsammans med radarpartnern Anton Rödin men har i takt med de uteblivna målen halkat neråt på listan.
Lundberg har å sin sida slitit på i skymundan i Djurgården samt har missat fyra matcher på grund av armbågsskada sedan sitt senaste mål den 18 november.
Så när Djurgården kom till Gavlerinken höll de flesta ögonen på Lundbergs mer beryktade kedjekompis Marcus Sörensen istället.
Djurgårdsstjärnan har även han letat efter målformen länge – närmare bestämt sedan han gjorde mål i en bortamatch mot HV71 den 17 oktober.
Trots det låg mest fokus på Sörensen som togs hårt av Brynässpelarna och fick minimalt med utrymme framför målet
Det utnyttjade kedjekompisen Lundberg som först smekte in Tomi Sallinens smörpass med ett direktskott (11) efter 3.30 av mittenperioden.
Tio minuter senare tog Lundberg emot en passning från Sörensen och drog in 21 bakom Bernhard Starkbaum.
Brynäs fick å sin sida en snabb kvittering bortdömd under vilda protester från hemmabåset.
Pathrik Westerholm vallade in pucken via Micke Tellqvists bakdelar men forwardskollegan Daniel Mannberg fick samtidigt ”hjälp” att ramla på Djurgårdsmålvakten och målet dömdes bort för målvaktskontakt.
Sörensen, kanske inspirerad av bästa kompisen Emil Lundberg, bröt sedan sin måltorka han också (1–3) efter fint väggspel med Tomi Sallinen i början av tredje.
Målgesten, den första efter femton mållösa matcher och fyra sedda från läktaren med hjärnskakning, såg minst sagt energisk – och lite lättad ut.
Marie Hallman/TT

  
  Inga kommentarer: