lördag 5 december 2015

Djurgårdens känslosamma styrkebesked

 
 (Mantas Armalis. FOTO JOHAN SAHLÉN)


Grinigt, argt, hett, tätt, galna räddningar, några brända frilägen, en mardrömsstart, en kvittering mot alla odds och så det där självmålet som avgjorde.

Man vet att det är en rolig match när det händer något hela tiden.

Man vet att spelarna älskar matchen när det tjuvhålls, fulspelas, skitsnackas, flinas, svärs, nitas, manglas och skapas så många målchanser och roliga situationer att man glömmer klockan och bara sitter där och njuter.
Jäklars vilken härlig match.

Djurgården har nu vunnit två gånger mot Skellefteå, båda gångerna med 2-1. Tellqvist vaktade målet första matchen (19/9) hemma, Mantas Armalis stod under lördagen på Hovet.

Djurgården har en 5-2-vinst mot Frölunda – med Mantas i målet – den 14 november hemma. Vid första mötet blev det förlust 0-3 borta men Frölunda var inte så överlägsna som 3-0 kan antyda.

 Hur som helst så har Djurgården vunnit mot de två största guldhoten i ligan för tillfället. Finns ett gäng uppstickare men Frölunda och Skellefteå är top notch. Jag gillar verkligen Skellefteås tunga, tajta spel där man anfaller och försvarar som ett lag – tätt, tätt, inget utspritt långdraget lag här inte.

Det anfalls och snurras och händer saker överallt hela tiden. Spelarna kommer från alla håll, målvakterna tvingas till ideliga returer och det finns alltid någon där för att ta en andra chans på skottet.  De ligger nära, inte bara varandra utan även motståndarmålvakten som ständigt har någon vid sig, på sig, eller framför sig som oroar. Det kräver en hel del att besegra ett sånt lag. Och speediga Frölunda. Att DIF har tre vinster av fyra på de två tippade finallagen är ett styrkebesked.

 
 (Mantas Armalis. FOTO JOHAN SAHLÉN)

DJURGÅRDEN- SKELLEFTEÅ 2-1  (1-1, 1-0, 0-0)
Matchen:  MMMM+
Målvakterna: Mantas Armalis, DIF och Markus Svensson, Skellefteå
Publik:  7 942
Domare:  Andreas Harnebring, Marcus Linde

BÄST I DIF
MMM  Mantas Armalis, mv
MM Alexander Falk, b och Marcus Högström, b
M Marcus Sörensen, f och Robin Alvarez, f

BÄST I SKELLEFTEÅ:  Patrik Zackrisson, f och Niclas Burström, b

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1 (02.11) Andrew Calof ( Niclas Bursröm, John Norman) Spel 5 mot 4
1-1 (18.15) Matt Anderson (Philip Holm, Patrick Thoresen)

 ANDRA PERIODEN
2-1 (15.02) Marcus Högström (utan assist). Var egentligen ett självmål av Alexander Urbom men Högström var sist på pucken av DIF-spelarna.

TREDJE PERIODEN
 -

SKOTTEN I MATCHEN:  23-34  ( 5-10, 15-12, 3-12)

 (DIF jubel efter 2-1. FOTO JOHAN SAHLÉN)

UTROPSTECKNET!
Intensiteten!
Herrejävlar vilken rolig match att se på. Tungt tryck på nästan fullsatta läktare. Ett Skellefteå som är så tunga, så samspelta, så tajta i boxen, som är överallt offensivt och bara är så sjukt bra att det krävs något extraordinärt av motståndarna för att ta en vinst.

DIF hade det extraordinära. DIF hade Mantas Almaris som var bläckfisk i målet. DIF hade Robin Alvarez, Marcus  Högström, Micke Ahlén och Henrik Eriksson flåsandes i nacken på gästerna, pickandes, störandes, retandes och även med vilja och förmåga att oroa framåt.

Till Djurgårdens fördel. DIF hade även Alexander Falk med en genialisk rensning i slutsekunderna, alltid lika kloka Markus Ljungh som bara finns där och gör så rätt hela tiden.  DIF hade till och med turen på sin sida då Philip Holm fick i väg pucken den där splitsekunden innan klubban var i två delar och så Urbom då. Exdjurgårdaren som skulle rensa men lyckades slå in 2-1-pucken istället.

FRÅGETECKNET?
Hur långt kan Djurgården gå?
Det är ju lite upp och ner med DIF. Såna här matcher står det SM-final över hela gänget. Sedan kommer det matcher där man bara…eeeh. What?

Djurgården har uppenbarligen potentialen för att skaka och besegra såväl guldtippade Frölunda som ruggigt tajta Skellefteå. Det skickar signaler om en kul vår i Stockholm. Nu är det ”bara” orka mala på så här i alla matcher som gäller så kan precis allt hända.

Citatet
”Det är såna här matcher man spelar för att få vara med om. Jag får tacka både publiken och Skellefteå för att de bidrog till det här”

(DIF-backen Marcus  Högström bara njöööt efter slutsignalen)

Fler fina bilder av Johan Sahlén finns HÄR

Inga kommentarer: