onsdag 2 december 2015

Maries hockeypod - Mattias Beck " Jag är här för att gasa på och visa min bästa hockey”

(Mattias öser på i poängligatoppen i DEL ". FOTO SC Riessersee)

Podden är tillbaka! Först ut en telefonintevju  med Mattias Beck – tidigare AIK, Mora och SSK – som den här säsongen testar hockeylivet i tyska DEL 2.

Vi tog ett snack (scrolla ner så hittar ni det) om att få testa ny omgivning, nytt land, ny roll och en ny press på sig som importspelare.


Det blev prat om DEL 2, livet i alperna (Garmish Partenkirchen), offensiv hockey, varför andra svenska spelare borde testa ligan, hans egna mål med att ta en omstart utomlands och hitta vägar att utvecklas och ta nya steg där.

Vi tar upp det här med att hamna i ett fack, möjligheterna att ta sig upp till högsta tyska ligan, att få prova något helt annat  än man är vad vid och att få visa vad man kan inför personer som inte redan har satt en etikett på en.


(Familjen Beck på väg mot Tyskland i slutet av sommaren... minsta tjejen var när fotot togs i Therese mage. FOTO Privat)


Mattias har haft en bra höst, är tvåa i poängligan i DEL2 med 32 poäng (18+14) på 22 matcher eller 1,45 poäng per match i snitt. Vi pratade lite om hans roll i laget, om de skilda världarna mellan då och nu och mellan sitt eget och tidigare lagkamraters dito.

Det kom ett tredje barn i familjen under hösten också, så det blev lite tankar om vad familjen betyder för Mattias också.


(Mattias med Ellie och Milian på äventyr. FOTO Privat)

Plus lite till, Så in och lyssna på klippet här nedan:


Det går också att prenumerera gratis på poden via RSS HÄR  och att ladda ner poden via Itunes, gratis, där heter poden Maries_hockeypod.

Inga kommentarer: