tisdag 29 december 2015

"Vi har chanser nog för både en och tre poäng"

(Stefan Nyman. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE

Färjestads nyförvärv Antti Tyrväinen gjorde både 0-1 och 0-2 framspelad av Milan Gulas.  På ungefär samma sätt, vid andra målet avlossades skottet lite närmare Micke Tellqvist i DIF-målet bara. Så två mål på i match två i nya klubben. Rätt ok facit...

Djurgården... ja de kom aldrig riktigt loss. Det var inte dåligt spel men det där extra, det som överraskar och bryter mönster, den där kraften som bara släpps loss och som DIF visar emellanåt fanns liksom inte.


Matt Andersson brottade in en flipprande puck vilket gav reducering 1-2 men nä. Marcus Sörensen har det tufft - målmässigt. Sliter, kämpar, skapar gör egentligen det mesta rätt - men har inte marginalerna och förmodligen inte självförtroendet heller med sig.

Fick en straff, snirklade bort sig lite och kom för nära och lyfte pucken vid sidan av målet. Hade ett antal lägen men det blir lite otajmat just nu.

Djurgården har haft ganska få ordinarie backar att jobba med. Just nu är dessutom Andreas Englund som brukar ta många minuter per match på JVM, liksom Adam Ollas Mattsson som hade kommit i gång bra innan mästerskapet.

När så Alexander Falk tvingades kliva av efter bara tre spelade minuter för hans egen del var det mindre muntert för DIF men läkaren Bengt Gustavsson lät optimistiskt. Verkar vara ledband och inte fraktur som fått sig en smäll och det kan - i bästa fall vara spelbart läge för honom på ett par dagar. Nu vet man ju aldrig med skador men det verkar vara bra efter omständigheterna.

Allt detta och lite till pratade jag med Stefan Nyman om. Det snacket hör ni här nedan eller via Youtube.

COPYRIGHT WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE (ljud o bild)https://youtu.be/2OzFY9TgTmw

Inga kommentarer: