söndag 6 december 2015

"Det känns lite som att komma hem"

 Två assist. Sådär bara. FOTO  JESPER ZERMAN.

Stefan Johansson har bara spelat fem matcher med enstaka byten i Örebro den här hösten. Man skulle kunna vänta sig att han smög i gång i AIK. Men icke.

Det blev mest speltid av alla i AIK, 20.15, två assist  och stabilt backspel. Kändes precis som då innan han lämnade, för två och ett halvt år sedan.


Och roligast av allt – det lyste spelglädje under matchen och enorm trygghet och glädje efteråt. Man kan ju slänga sig med klyschor men när Stefan berättade om glädjen över att känna AIK-ramsorna så syntes det verkligen att han menade det. Från hjärtat.

(Tillbaka! FOTO JESPER ZERMAN)

Jag bad Stefan jämföra det här laget men laget han lämnade för två och ett halvt år sedan,  pratade flashbacks till senaste avancemanget till SHL, hur mycket han har följt AIK, vinnarskallar,  nye backpartnern Jacob Spångberg, förre backpartnern Fish, samt ville veta hur övergången gick till.

Vi pratade lite om återkomsten- dvs söndagens match, det här med att gå från SHL till HA-hockey igen, kondition, när och hur han ska hitta sin ”gamla goda”  form och hitta matchtempot, hur det är med skadan han opererat och rehabat sedan dess,  vad man kan vänta sig av just honom och hur det kändes när han hörde klackens sånger. Med mera! 

Så in och lyssna här nedaneller på Youtube.

COPYRIGHT WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE (ljud o bild)

Inga kommentarer: