onsdag 2 december 2015

For The Record: Bratt sköt hem bonuspoängen

(Jesper Bratt fotad i en annan match. FOTO Jesper Bratt/arkiv)

Jesper Bratt vann för ett par år sedan tävlingen: Sveriges bästa strafftalang. Mot Tingsryd var det lätt att se varför. Vilken godisstraff han bjöd på, 17-åringen när han sköt hem bonuspoängen mot Tingsryd borta.

Farten, kroppsfinten, de snabba vickningarna med handleden och så boom. Stensäkert.


Enda man kan undra är ju varför Melin och Gozzi väntade ända till suddenstraff tre med att sätta in Bratt, han borde ju ingå i de tre ordinarie straffrundorna – tycker jag.

Det blev hur som helst ett tajt toppmöte mellan seriens etta och tvåa där Robin Kovacs gjorde sitt första mål i AIK sedan han kommit hem från SHL-utflykten i Rögle.

Att det skulle bli jämt var ju i och för sig ingen skräll då de två tidigare mötena lagen emellan slutat (med AIK-ögon) 1-2 borta i Nelson Garden Arena den 15 september och med 2-3 förlust på Hovet där Tingsryd än så länge är enda lag att ta en trea på AIK:s hemmaarena.

Noterbart från statistiken är att Marcus ”Messy” Jonsson spelade 4.10 i första  men sedan bara 56 sekunder i andra och 56 sekunder i tredje. Om det är ett tränarval eller en skada som styrt det vet jag inte i skrivande stund.

Backen Andreas Hjelm spelade mest av alla - totalt 30 byten, på 27 minuter och 17 sekunder. Hjelm och hans lagkamrater får för övrigt in en ny back från och med söndagens match, då Stefan Johansson lämnar Örebro och gör comeback i AIK.

Känns klockrent. Fansens insamling till Golden Hill spelaren har möjliggjort den värvningen. Starkt jobbat fansen!

Stefan är dessutom en spelare man kan lita på, både vad det gäller arbetsinsatsen och attityden – vilket känns extraviktigt då det är fansens surt förvärvade slantar som spenderas på en värvning mitt under säsongen. Ska bli kul att se vem tränarduon parar ihop honom med.

Noterbart i övrigt från onsdagens match är att Christian Sandberg vann elva av de fjorton tekningar han tog. Respekt på den.

Jesper Frödén tog två straffar i straffläggningen. Satte den första men inte den andra.

1 kommentar:

Stefan sa...

https://sports.yahoo.com/blogs/nhl-puck-daddy/worst-dive-in-hockey-history---video-015057863.html

;)