söndag 27 december 2015

For the record... Lyckad omstart och två nya år för Lindvall

(AIK fick Leksand på fall... FOTO JESPER ZERMAN)

For the record så inledde AIK på bästa sätt efter landslagsuppehållet. Fullsatt på Hovet och vinst, 3-2, mot ett Leksand som man spelade ut ganska rejält om man ska tro det som är rapporterat på nätet från matchen.

AIK har emellanåt haft svårt att leverera när man väl haft mycket folk på matcherna men nu gick det, även om det bara blev ett måls segermarginal.


(Fullsatt. . FOTO JESPER ZERMAN)


Det var till och med så att både Leksandsspelare och tränaren Perra Johnson sa under och efter matchen att hemmalaget var det bättre laget för dagen.

 (Lindvall har förlängt två ¨år med AIK. . FOTO JESPER ZERMAN)

Noterbart i matchen är att Gurra Lindvall forsätter vara Melins och Gozzis förstaval i AIK-målet.  Han spelade bara från start i två av de tio första matcherna, stod i sju av de tio matcherna i andra tiondelen. Kom dessutom in och var straffhjälte den 12 november mot just Leksand.

(FOTO JESPER ZERMAN)

På detta följde att han var första val i nästa ”tiondel” i sju av tio matcher igen. Gurra har dessutom stått i tre av de fyra senaste matcherna. Och förlängde under söndagen kontraktet med AIK med två år till.

Inte illa av en kille som inledde försäsongen med att blygt säga att visst ville han slåss om det men det var väl ändå Rahm som var ett där och då. Och det var han kanske men nu är det Gurra som har övertaget.

 (Sandberg i högform.FOTO JESPER ZERMAN)

Samtidigt så verkar de två AIK-målvakterna ha ett gott samarbete och pushar varandra bra vilket är en förutsättning för att det ska bli riktigt bra.

Gurra har efter 34 omgångar bäst räddningsprocent i serien (93,27%), han har fjorton segrar på de 20 matcher han har startat. Det är inte flest – för det har Johannes Jönsson, Tingsryd och Dan Bakala Oskarshamn (sexton segrar vardera) men näst flest har han ju.

(Sandberg och Frödén. FOTO JESPER ZERMAN)

Gurra har dessutom näst bäst GAA (insläppta mål i snitt) med 1,99 vilket är näst bäst bakom Johannes Jönssons 1,96. Övriga målvakter som stått mycket  har alla en bit över två insläppta mål i snitt.

Nu var det i och för sig inte Gustaf Lindvall som tvingades stå på huvudet i lördagens match på Hovet. Det var i stället Leksandskeepern Frans Tuohimaa som agerade bläckfisk och var överallt.

( Tuohimaa slet som ...  FOTO JESPER ZERMAN)

Jag har visserligen bara sett highlightsen men satan vilka räddningar han fick till och med tanke på att AIK vann skotten på mål med 49-22 och endast hade 3-2 som segersiffror så förstår ni själva att Tuohimaa fick slita rejält där bak i Leksandsmålet.

Forwarden Micke Lindqvist stod tillsammans med  backen Eric Norin för tretton av AIKs skott. Micke noterades för sju, Eric för sex. Christian Sandberg, Jesper Frödén och Malte Strömwall noterades för fem skott vardera.

(1-0-jubel FOTO JESPER ZERMAN)

”Linkan” fick till slut in både ett mål samt hade assist på Sandbergs läckra ribba in mål (1-0).  Målet var det som  avgjorde matchen (3-2) i en grötig situation framför Leksandskassen (Jesper Frödén gjorde AIKs andra mål) . 

(Sandberg och Lindqvist FOTO JESPER ZERMAN)

Men kul som fan att Micke Lindqvist  fick avgöra då han varit nära mål i match efter match, fått ett mål tilldömt någon annan och ibland varit så vansinnigt frustrerad över att pucken inte vill gå in. Tro tusan han firade med hela hjärtat som ni kan se på både highlights och Jesper Zermans fina bilder.

(Hur glad kan man bli?!FOTO JESPER ZERMAN)


Slutligen. Man vinner inte bara på många skott. Tekningar är ack så viktiga. Sandberg vann tolv av sexton tekningar, Emil Lundberg var hundraprocentig – tog tio av tio. Starkt! 

Och jo ja just ja.Stefan Johansson noterades för en assist. Igen. Snacka om att hitta hem.

Fler fina bilder av Jesper Zerman hittar ni HÄR

(FOTO JESPER ZERMAN)

Inga kommentarer: