tisdag 8 december 2015

"Man blev bara jäkligt glad helt enkelt!"

 
(Adam Ollas Mattsson. FOTO JOHAN SAHLEN)

Var på Tre Kronors och Juniorkronornas presskonferens i går… och hade tänkt lägga ut det här i går eftermiddag men det kom lite andra saker emellan så . Det fick ta den här tiden helt enkelt.

Var som sagt presentation av trupperna till Channel One Cup och JVM under måndagen (7 december). Djurgårdens Adam Ollas Mattsson var en av alla spelare som togs ut och jag ringde honom efteråt för att kolla läget lite.


Adam har ju en annan – lite mer defensiv - roll i Juniorkronorna där han fått mycket förtroende under de turneringar där han har varit med.

***


När förbundskaptenen Rickard Grönborg presenterade truppen (som ni ser på bilden här ovan) så sa han så här om Adam:

”En stor spelare, en stabil människa som ger väldigt mycket till gruppen. Väldigt säker i det defensiva spelet. Det är väldigt svårt att åka runt den här spelaren som också är spelskicklig i sitt sätt att flytta pucken och såna saker. Har lyckats bra i de turneringar där han har spelat Vi tycker han är värd en chans”

***
Intervjun  har ni här nedan (finns även på Youtube)


COPYRIGHT: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE (LJUD) OCH JOHAN SAHLÉN (BILDEN)

***
Djurgården har tre spelare till med i JVM-truppen:  målvakten Linus Söderström som är utlånad till Vita Hästen (Hockeyallsvenskan) hela säsongen, samt backen Andreas Englund och forwarden Lukas Vejdemo.

Den sist nämnda duon har ju varit helt ordinarie i DIF så det kan bli ett litet tapp där för klubben.
Annars var det väl en rätt väntad trupp, där Alexander Nylander kanske får ses som en lite joker på grund av åldern men skillsen är det ju inget fel på  och han tar alltid mycket ansvar i sitt spel så det blir kul att se honom tillsammans med brorsan!

***
Att Robin Kovacs ratades både i år och förra året känns ju… trist. Jag tycker han borde ha fått chansen, det har ju gått bra nu i turneringarna också och även om det är så att man bara krigar om några platser per person (då man jämförs med de som är ”lika” i stil och på vissa positioner så kan jag väl tycka att han borde platsa även om han ju faktiskt var ännu bättre i AIK förra säsongen än vad han har varit nu.

***
 Oliver Kylington som var med förra året är inte heller med nu. Jag vet inte hur det har gått i AHL så jag har inget att säga om det. Jesper Bratt är ju egentligen lite för ung, precis som Alex Nylander men jag hade gärna sett Jesper som en Joker. Har sjuka skills och bryter verkligen mönster. Just bryter mönster var något Grönborg tryckte på och även det borde ha talat för Kovacs.

Men.  Det hade tydligen krävts kastning av både pennor och sudd på kollegorna i landslagsledningen när truppen togs ut så jag förstår dilemmat även om det är trist för de som inte kommer med.

***

Jag satt  med kramp i armen och spelade in hela Grönborgs dragning om spelarna, en efter en. Tyvärr verkar filmen för tung för att föra över till bloggen -  och nu har de gått över ett dygn så den går inte att se på periscope heller längre tyvärr.

Inga kommentarer: