tisdag 17 januari 2017

0--7!


Noll-sju. 0-7. NOLL-SJU! Att serieledande Mora som kom med sju raka vinster i bagaget till matchen – varav sex under ordinarie tid - skulle bli tuffa var givet. Men 0-7?!

Mora vann inte helt oväntat skotten också. 43-27 så tja. Vad ska man säga?!


Hemmalaget  gjorde dessutom fyra av de sju målen i sista perioden där SSK – otroligt nog – vann skotten med 11-9.

Emil Beijmo gjorde 4-0 i spel fem mot fyra efter 4.11 av tredje. Halvvägs in i tredje slog Mora dessutom till med tre mål på 32 sekunder. Pierre Engvall satte 5-0 efter 12.22, Pierre igen 6-0 sjutton sekunder senare dvs  12.39 och så avslutade Gustaf Jonsson målkalaset med sitt första mål för säsongen 7-0 efter 12.54.

I senaste matchen rasade det också in mål 4-6 blev det då hemma mot Almtuna så SSK har nu alltså släppt in tretton mål på två matcher.  Extra tungt då målvakten Alexander Sahlin stått på huvudet hela säsongen och fram till de här två matcherna lyckats rädda SSK gång på gång.

En annan sak är ju att de här två rasen kommer nu – efter att SSK verkligen klev fram och visade att det fanns möjlighet att ta sig över strecket med tre starka segrar runt jul.

Måste säga att det skär i hjärtat att se intervjun HÄRpå LT.se med Jonas Westerling. Morakillen som har ett stort och brinnande hockeyhjärta försöker samla ihop sig till en intervju och är befriande ärlig när han konstaterar att:

”Det sista vi ska göra nu är att tycka synd om oss själva för då ute är vi fan ute på jävligt djupt  vatten. Nu vi lär fan ta och åka hem och titta oss i spegeln och undra vad fan vi håller på med och hur vi ska rätta till det här för sitta still och tycka synd om oss själva det kommer vi fan ingen vart på”

Precis så!

När det gäller Mora är jag bara fascinerad och imponerad. Åttonde raka. Kollar man laguppställningen finns där inga superduperstjärnor. Backen Viktor Amnér som nyss kom in har kryddat anrättningen lite extra, 

Kevin Gagné är tredje poängbästa back i ligan, Alexander Hilmersson är alltid ett stabilt kort men sedan är det inga supernamn utan Mora har kommit ihop som ett lag på bästa sätt och tar nu åttonde raka segern. Stort! Och bra jobbat av tränaren Jeremy Colliton.

Inga kommentarer: