tisdag 31 januari 2017

”Vi kommer inte ut som vi ska”

(Daniel Brodin försöker få in pucken. Foto Johan Sahlén. Fler fina bilder av Johan på matchen finns  HÄR)

”Vi kommer inte ut som vi ska”. Och... " vi spelar inte som vi har kommit överens om" Så kan man sammanfatta Djurgårdstränarens beskrivning av sitt lags insats mot HV71 på presskonferensen efter matchen.

Risiga uppspel, för petigt, pucken går för långsamt, vi kommer inte in på mål… Robert Olsson sågade - rättmätigt verkar det som  - sitt lags spel mot HV71 rejält får man säga.


Presskonferensen kan man se och höra här på DIFs hemsida… 

Den viktigaste frågan – vad detta beror på kunde Djurgårdstränaren däremot inte svara på och ej heller frågan från Göran Sundberg på TT om DIF inte klarar pressen då man nu haft chansen att avancera i tabellen upp till play in och sumpat den tre matcher i rad.

På DIFs hemsida konstaterar Adam Ollas Mattsson att ”ge bort en sådan  här match suger” och är även inne på at laget hade ”dålig dagsform, dåligt fokus” och att ”vi måste vara med från början och spela bra en hel match inte bara sista perioden”.

Så då fråga man sig: varför gör inte DIF det? Vem/vad hindra från att spela som man har bestämt innan? Det är såklart det mentala som spökar. Det är såklart frestande att säga att det är lojt, de vill inte, osv osv men det är ju inte så. Klart som fan att alla vill vinna.

Dock verkar DIF inte ha hittat den kemin i laget som gör att man vinner. De har säkert trevligt ihop, det verkar så. Men trevligt ihop och hitta den grundkemin i laget som gör att man vinner är två helt olika saker. Ibland kan det till och med bli så trevligt att det blir för bekvämt… jag säger inte att det är så, jag vet inte  helt enkelt, men något lirar snett mesta delen av matcherna och då tror i alla fall jag att en stor del av förklaringen sitter i hierarkin/kulturen i laget och mellan öronen på individen.

Två matcher kvar nu innan uppehållet. Det är några lag i serien som letar form och självförtroende. Dags att hitta det nu och slå an tonen för att bygga det sista som går att bygga innan säsongen är slut… två torsk till nu så är det nog försent är jag rädd även om det för DIFs del kommer vara elva matcher kvar efter uppehållet och därmed ”fortfarande en hel del poäng kvar att spela om” som det brukar heta.


Jag har gärna fel på den punkten men framför allt vore det kul om det ramlade in lite poäng för DIF så den teorin inte ens behöver testas…

1 kommentar:

Unknown sa...

Djurgården har en förmåga att starta dom flesta matcher med högt tempo och väldigt hög forcheck, men väldigt sällan är dom konsekvent i sitt spel, oberoende på om dom släpper in ett första mål eller gör ett första mål. Kanske är en strategi för en första period, men som jag förstår Robert Ohlsson så är det ju deras spelidé. Sen för att fallera i sista perioden, kanske är generellt lägre motion i spelarna jämfört med resten av SHL lagen, men är ett sånt vanligt mönster på matcherna så det måste betyda nåt. Jätte frustrerande att se match in och match ut =/