söndag 22 januari 2017

Spelet och poängen rann iväg för SSK


Fjärde raka förlusten och det mot Västerås som SSK ju måste hålla bakom sig. Vad hände? Ja… det är just det. Första perioden bara rann iväg. Mycket flänghockey åt båda hållen men inga jättechanser.

6.19 in i andra drar Sebastian Höglund till med ett skott från tekningscirkeln som går mellan benen på Johan Skinnnars innan pucken flyger in i målet. Tror inte Henrik Lundberg såg någonting.


Där fanns något att bygga på men spelet började rinna iväg igen och från ingenstans kommer en fin Västeråssekvens som avslutas med en genial passning från Jonte Berg till Jesper Andersson och det var kvitterat.

Tolv sekunder (!) in i tredje kom 2-1 i pp för Västerås. Gästerna sköt två skott totalt i tredje och ett gick alltså in… SSK:s självförtroende checkade ut i samma stund som 2-1 gick in och sedan rann spelet iväg igen.

SSK hade två ramträffar, Adam Hansen prickade till exempel ribban precis innan slutsignal och ska man se det positiva så täppte man till jättehålet från de senaste matcherna bakåt men nu var det poäng som behövdes och de fick Västerås med sig hem.


Och istället för två lag på samma poäng (41) knappade VIK in på Björklöven och har nu bara en poäng till fast mark ovanför kvalstrecket. SSK har med fjorton matcher kvar sju poäng upp till tolvan Björklöven. 

Så omöjligt är det inte ännu men då måste SSK hitta tillbaka till det vinnarspår man trampade upp runt jul med tre raka vinster.  

Inga kommentarer: