lördag 7 januari 2017

AIK vs Timrå 1-2 e förl

(En Sampa i målet... Foto Jesper Zerman)

AIK tog emot Timrå hemma under lördagen – och det blev förlust efter förlängning. Daniel Olsson Trkulja kvitterade för AIK halvvägs in i tredje och såg däremot till att Gnaget fick en pinne i alla fall.

Noterar med glädje att backen Simon Fernholm både var tillbaka efter lång rehab och även noterades för en assist vid det målet.


Han kommer behövas, så jag hoppas han tog matchen bra. För visst är det tungt för AIK att bara ta en pinne nu när man MÅSTE ta in på minst fyra lag för att ta sig upp på åttonde platsen.

Det är tre poäng upp till Modo men det är som sagt fyra lag framför med Ö-vikslaget inräknat och att alla de fyra ska åka på en förlustsvacka samtidigt under de nitton senaste matcherna är ju inte särskilt troligt. Det är det å andra sidan inte heller att AIK ska få till en lång vinstrad men nu måste ju poängen in.

Jag har inte sett matchen och kan inte kommentera spelet men konstaterar att Christian Sandberg är igång med tekningarna igen (vann som så ofta sin strid där), Fredrik Karlström var uppsatt i laguppställningen men var såklart jättejetlaggad och spelade inte en sekund.

Nils Höglander fick runt nio minuter. Spela honom mer! Säger jag bara.

Bra att Daniel Olsson Trkulja gör mål, han har haft en tung säsong, behöver få lite boost i självförtroendet.  Jesper Bratt spelade i första och andra men inget i tredje och i sudden. Hm. Varför? Samma gäller för övrigt Mads Larsen. Hoppas det är bänkning och inga skador?!


Tre spelaren  noterades för tacklingar, Nils Höglander för två av dessa. Känns som det behövs mer fysiskt spel från AIK.  

Fler bilder från matchen, tagna av Jesper Zerman hittar ni HÄR

Inga kommentarer: